İran'da Coronavirüs Hastalarının Tedavi Giderlerinin Yüzde 90'ını Hükümet Karşılayacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede yeni tip coronavirüse (Covid-19) yakalanan vatandaşların sağlık masraflarının yüzde 90'ını hükümetin karşılayacağını duyurdu.

28.03.2020-13:40 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-13:38) İran'da Coronavirüs Hastalarının Tedavi Giderlerinin Yüzde 90'ını Hükümet Karşılayacak

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın servis ettiği habere göre, bugün başkent Tahran'da yapılan Coronayı Önleme ve Mücadele Merkezi toplantısında söz alan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki salgına ilişkin son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ülkedeki sağlık sistemini son 6 yılda çok güçlendirdiklerini kaydeden Ruhani, "Coronavirüs tespit edilen ve hastanelere başvuran herkesin sağlık masraflarının yüzde 90'ını hükümet, sağlık sigortası yoluyla karşılayacak. Hasta masrafların yalnızca yüzde 10'unu ödeyecek” şeklinde konuştu.

Ruhani, ülkede halkın gıda malzemelerine ulaşımı konusunda hiçbir sıkıntının olmadığını ifade etti.

BÜTÇENİN YÜZDE 20'Sİ VİRÜSLE MÜCADELE İÇİN AYRILDI

ABD'nin tek taraflı yaptırımları sebebiyle halkının güç koşullar altında yaşadığının altını çizen Ruhani, bu sene bütçenin yüzde 20'sinin coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında harcanması için tahsis edildiğini ifade etti.

Ruhani "Bütçenin yüzde 20'si yani 1 trilyon tümen (yaklaşık 406 milyon Türk lirası) yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadele için ayrıldı. Ağır yaptırımlara maruz kalan bir ülkenin bunu nasıl yapabileceği dünyaya şaşırtıcı gelebilir. Bunun dışında hastaneler tam donanımlı ve sağlık çalışanlarının da motivasyonu yüksek” dedi.

"CORONAVİRÜSE YAKALANDIĞINI SAKLAMAK İHANETTİR"

Ayrıca Ruhani, "Eğer birisi coronavirüse yakalanıp gizlerse ve yakınlarına söylemezse büyük bir ihanet içerisinde olmuş olur" dedi.

Ruhani, coronavirüs semptomları gösteren kişilerin hemen sağlık merkezlerine gitmelerinin gerektiğini ifade ederek, sosyal mesafe kurallarına uymanın virüse yakalanmaktan korunmanın en iyi yolu olduğunu da sözlerine ekledi.

ULUSAL KALKINMA SANDIĞINDAN 1 MİLYAR DOLAR KAYNAK AKTARILMASI İSTENDİ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 26 Mart Perşembe günü yaptığı konuşmasında, virüsle mücadelede kullanılmak için Ulusal Kalkınma Sandığından, Sağlık Bakanlığı ve İşsizlik Sigorta Sandığına 1 milyar dolarlık fon verilmesi için İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e istekte bulunduğunu söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal