İran’a yapılan saldırı, aşırı sağcı İsrail bakanları mutlu etmedi!

İsrail’in İran’ın Şam’daki konsolosluğuna saldırması sonrası İran, İsrail’e misilleme adı altında yüzlerce dronu göndermişti. Herhangi bir ölü ve yaralama olmayan bu saldırıda İsrail’de bugün geri bir atağa geçti. İsrailli Bakanlar Ben-Gvir ve Tally Gotliv tarafından bu ataklar yeterli görülmedi. Ben-Gvir, sosyal medya hesabından ‘‘Zayıf!’’ ibaresine yer verdi.

19.04.2024-14:18 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-14:18) İran’a yapılan saldırı, aşırı sağcı İsrail bakanları mutlu etmedi!

Nisan ayının başında İsrail’in İran’ın Şam Konsolosluğu'na saldırması ve 7 komutanın öldürülmesinin ardından tekrar gerginleşen İsrail-İran ilişkileri, 13 Nisan’da İran'ın İsrail’e drone ve füze saldırısına başladı. Bu da iki ülke arasında net savaş olarak yorumlandı.

İsrailli Bakan İsrail saldırısını zayıf buldu!

Dron saldırısının ardından ‘‘İsrail ne zaman ve nasıl karşılık verir?’’ konusu tartışılmaya başlandı. Tüm bu soruların cevabı bugün geldi. İsrail, İran’ın nükleer kapasitesinin yoğun olduğu İsfahan kentine saldırı düzenledi. Fakat bu cevap, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı olan aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir’i tatmin etmedi. Ben-Gvir, Twitter hesabından tek kelimeyle, ‘‘Zayıf!’’ paylaşımında bulundu.

‘‘İran’a karşı ezici saldırı düzenlenmeli’’

İsrailli Bakanlar Ben-Gvir ve Tally Gotliv tarafından bu ataklar yeterli görülmedi. Ben-Gvir, sosyal medya hesabından ‘‘Zayıf!’’ ibaresine yer verdi.

Aşırı sağcı olan ve anormal saldırganlığıyla dikkatleri çeken Ben-Gvir, 13 Nisan’ın ardından İran’a sert ve geniş ölçekli bir saldırı düzenlenmesi gerektiğini savunuyordu. Ben-Gvir, İran saldırısının ardından İsrail’in hava savunma sistemlerini överek, İran’a karşı ezici saldırı düzenlenmesi gerektiğini savunmuştu.

‘‘Caydırıcı güç kullanılmalı’’

İsrailli Bakanlar Ben-Gvir ve Tally Gotliv tarafından bu ataklar yeterli görülmedi. Ben-Gvir, sosyal medya hesabından ‘‘Zayıf!’’ ibaresine yer verdi.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’dan milletvekili diğer bakan Tally Gotliv de söz saldırıyı ima ederek sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İsrail Meclisinde Güvenlik ve Dışişleri Komitesi üyesi olan milletvekili Gotliv, ‘‘Günaydın sevgili İsrail halkı, gururla başınızı dik tutacağınız bir sabah. İsrail güçlü bir devlettir, caydırıcılığın yeniden tesis edilmesini umuyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal