İran Müzakere İçin ABD’ye Şart Koştu: Bu Konu Dışında Başka Bir Görüşme Olmayacak!

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, nükleer anlaşmanın yeniden hayta geçirilmesine ilişkin ‘ABD ve Avrupa nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirme sınavında başarısız oldu’ açıklamalarında bulundu.

16.02.2022-15:27 - (Son Güncelleme: 16.02.2022-15:27) İran Müzakere İçin ABD’ye Şart Koştu: Bu Konu Dışında Başka Bir Görüşme Olmayacak!

Şemhani, nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmekte başarısız olan ABD ve Avrupa ile görüşmelerin ötesinde hiçbir müzakere sürecine dahil olmayacaklarını ifade etti. 

Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Şemhani, ‘ABD ve Avrupa nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirme sınavında başarısız oldu’ dedi. 


GÖRÜŞMELERİN ÖTESİNDE HİÇBİR ŞEKİLDE MÜZAKERE YAPILMAYACAK

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, ‘Nükleer anlaşma, ekonomik alanda ve yaptırımların kaldırılması konusunda şu anda İran için içi boş bir kabuk haline geldi. Anlaşmayı ihlal eden ABD ve taahhütlerini yerine getirmeyen Avrupa ile nükleer görüşmelerin ötesinde hiçbir şekilde müzakere yapılmayacak’ ifadelerine yer verdi. 

Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer görüşmeler, Rusya, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere ve İran’ın üst düzey temsilcilerinin katılımı üzerine Viyana’da yapılıyor. Söz konusu görüşmelerin karar aşamasında olduğunu bildiriliyor. Nükleer anlaşmada İngiltere, Fransa ve Almanya ile ABD, kendileri için endişeye neden olan çeşitli meselelerle genişletmek istemesine karşın İran’ın bu talepleri reddettiği bildirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal