İran Milletvekili Coronavirüsten Öldü

İran’da Tahran Milletvekili Fatma Rehber coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

07.03.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-12:16) İran Milletvekili Coronavirüsten Öldü

İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'den aktarılan bilgiye göre, İran’ın Tahran Milletvekili Fatma Rehber coronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

21 Şubat'ta 11. Dönem Meclis Seçimlerinde parlamentoya katılan 56 yaşındaki Fatma Rehber, muhafazakar kimliğiyle tanınan İslam Koalisyonu Partisi (Hizb-i Mutelife-yi İslami) mensubuydu.

Yeni tip coronavirüs, İran'da Tahran başta olmak üzere hızla ilerlerken, şimdiye dek içinde üst düzey yetkililerin de bulunduğu 124 kişinin ölümüne sebep oldu. Bu 124 kişi içinde eski Vatikan Büyükelçisi ve ülkenin ileri gelen din adamlarından Hadi Hüsrevşahi, Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ve İran'ın eski Şam Büyükelçisi Hüseyin Şeyhulislam da bulunuyor.

Çin'den sonra en fazla can kaybının görüldüğü İran'da, coronavirüs ilk defa 19 Şubat'ta Kum kentinde ortaya çıkmıştı. Ülkenin dört bir yanını hakimiyeti altına alan salgına yakalanan kişi sayısı 4 bin 747'ye çıkarken, 913 kişinin de iyileşerek hastaneden çıkarıldığı belirlendi.

Salgınla mücadele çerçevesinde büyük şehirlerin girişlerinde halkın seyahatini engellemek amacıyla kontrol bölgeleri oluşturuldu. Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversiteler, spor ve sanatsal faaliyetler 20 Mart'a kadar durduruldu. Ayrıca İran'da 24 milletvekilinde coronavirüs görüldüğü açıklanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal