İran lideri Hamaney'den İsrail'e sert tepki: "Pişman olacaklar!"

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suriye'nin başkenti Şam'daki İran diplomatik misyonuna yönelik gerçekleşen saldırıyla ilgili sert bir açıklama yaparak "İsrail'in bu eylemiyle pişman olacağını" belirtti. Hamaney'in açıklamaları, Orta Doğu'daki gerginliğin ve bölgesel çatışmaların boyutlarını bir kez daha ortaya koydu.

02.04.2024-14:56 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-14:56) İran lideri Hamaney'den İsrail'e sert tepki: "Pişman olacaklar!"

İran'ın en üst düzey liderlerinden biri olan Hamaney, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin acısını yürekten hissettiklerini belirten Hamaney, "İsrail rejimi, savaşçılarımızın eliyle adaletin tecellisini görecek. Allah'ın izniyle, İsrail'i bu ve benzeri suçları işledikleri için pişman edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Dün gerçekleşen saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Bu olay, İran'ın Suriye'deki diplomatik misyonlarına yönelik ciddi bir güvenlik endişesi yaratırken, bölgedeki tansiyonu da yükseltti.


Bölgesel istikrarsızlık yükseldi

İran, saldırıyı İsrail'in düzenlediğini iddia ederken, İsrail ise herhangi bir açıklama yapmamıştı. Ancak bu tür olaylar, İran ile İsrail arasındaki gergin ilişkilerin bir yansıması olarak görülüyor. İran yönetimi, saldırının ardından misilleme yapacağını duyurmuş ve saldırıdan ABD'yi de sorumlu tutmuştu. Bu gelişmeler, Orta Doğu'da tansiyonun yükselmesine ve bölgesel istikrarsızlığın artmasına neden olabilir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal