İran-İsrail gerilimi piyasaları hareketlendirdi: Bitcoin’den sert düşüş

İran tarafından İsrail’e yapılan füze ve İHA saldırısı sonucunda piyasalarda büyük hareketlilik yaşandı. Saldırıdan olumsuz etkilenen kripto para piyasasında Bitcoin’in yaşadığı sert düşüş dikkat çekti.

14.04.2024-09:45 - (Son Güncelleme: 14.04.2024-09:45)

Dünyayı tedirgin eden İran-İsrail gerilimi kripto para piyasasında da olumsuz bir etki yarattı. Bütün kripto para varlıklarının İran saldırısıyla beraber ciddi bir değer kaybı yaşadığı belirtilirken Bitcoin’de yaşanan değer kaybı ise yaklaşık 9 bin dolar seviyesinde oldu. 

Bitcoin’den sert düşüş

NTV’de yer alan habere göre; Bitcoin, son birkaç gündür 70 bin dolar seviyelerinde seyrederken, dün akşam sert bir düşüş yaşadı.

İran-İsrail gerilimi piyasaları hareketlendirdi: Bitcoin’den sert düşüş

Savaş haberlerinin ardından Bitcoin'in fiyatı hızla 61 bin dolara kadar geriledi. Bu düşüşle birlikte Bitcoin'de yaşanan değer kaybı yüzde 7'yi aştı.

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesini 14 Mart'ta 73 bin 750 dolarla kaydetmişti. Ancak son bir ay içinde yaşanan düşüş yüzde 13'ü aştı. Küresel kripto para piyasasının toplam değeri ise 24 saat içinde yüzde 6,22 azalarak 2,29 trilyon dolar seviyesine geriledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal