İran İdama Doymuyor! 8 Muhalif İdam Ediliyor

İran'da halk hükümetin politikasını eleştirmek için İsfahan'da protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Halkın sesini bastırmak isteyen hükümet ise protestolara katılan 8 muhalifi idam etme kararı aldı.

27.06.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-12:08) İran İdama Doymuyor! 8 Muhalif İdam Ediliyor

İran hükümetinin izlediği siyasi politika ülkenin çöküşünü hazırlarken, atılan yanlış adımlar hükümeti iflasın eşiğine getirdi. Ekonomik olarak çıkmaza giren İran'da para birimi her geçen gün değer kaybederken, zorluğa ve yoksulluğa dayanamayan İranlılar hükümeti protesto etmek için 2019'un kasım ayında İsfahan'da yürüyüş yapmıştı. Binlerce İranlı hükümet aleyhine sloganlar atarken, esnaf da kepenk kapatarak protestolara katılmıştı.

Protesto yürüyüşü sosyal medyada da büyük ses getirmiş ve sosyal medya paylaşımları ile tüm dünya İran'daki protestodan haberdar olmuştu. Paylaşılan videolarda protestocuların, "Gazze’ye değil, Lübnan’a değil, canımı İran’a veririm." ve "Rıza Şah’ın ruhu şad olsun." şeklinde sloganlar attığı görüldü. (Şah Rıza, 1979'daki İslam Devrimi'nden önce İran'da iktidardaki son lider)

Göstericiler İran'da yaz ortası yaşanan elektrik kesintilerine de isyan etti ve bu durumu da eleştirdi. 

Bu gösterilerin ardından İran hükümetinin atacağı adım da merak konusu olurken, İsfahan Baş Hakimi Kasım 2019 protestolarına katılan 8 protestocunun ölüm cezasını açıkladı. 

Atılan yanlış adımlara bir yenisi daha eklenirken İran hükümetinin aldığı bu kararlar ülkenin sonunu daha da hızlandırdı. İran'da halk özellikle coronavirüs sürecinde de sınıfta kalan hükümeti eleştirmeye devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal