İran Dışişleri: Saldırının İntikamını İsrail’den Alacağız

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer tesise gerçekleştirilen saldırıya dair yaptığı açıklamasında “Natanz Nükleer Tesisi’ne yapılan saldırının intikamını İsrail’den alacağız” dedi.

12.04.2021-11:27 - (Son Güncelleme: 12.04.2021-11:27) İran Dışişleri: Saldırının İntikamını İsrail’den Alacağız

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu'nun (KAN), İran'ın İsfahan eyaletinde yer alan Natanz Nükleer Tesisi'nde gerçekleşen kazanın arkasında İsrail istihbaratı Mossad'ın olduğunun öne sürmesinin ardından bölgede gerilim tırmandı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Viyana müzakereleriyle ilgili gerçekleştirilen Milli Güvenlik Komisyonu’nda, geçen gün İsrail tarafından Natanz Nükleer Tesisi’ne düzenlenen saldırıya dair açıklamalarda bulundu.

“ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ YAPACAĞIZ”

İran Dışişleri Bakanı Zarif, açıklamasında, nükleer tesislerin ile bilim insanlarının daha iyi bir şekilde korunması gerektiğine vurgu yaparak şu açıklamada bulundu:

“Natanz Nükleer Tesisi’ni eskisinden daha güçlü yapacağız. Bu saldırı ile müzakerelerde elimiz zayıf değil daha güçlü olacak.”

İran Dışişleri Bakanı, İsrail’in ABD yaptırımlarının kaldırılmasına ilişkin başarılı hamleler sebebiyle intikam alacağını ifade etti.

''SALDIRININ İNTİKAMINI İSRAİL'DEN ALACAĞIZ''

Zarif, “Siyonistler bu hedeflerine ulaşamayacaklar. Biz Natanz Nükleer Tesisi’ne yönelik bu saldırının intikamını İsrail’den alacağız.” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade de Natanz Nükleer Tesisi’ne İsrail aracılığıyla düzenlenen saldırıda, eski model IR1 santrifüjlerinin hasar aldığını ifade etti.

Hatipzade, yeni nesil üretilmiş santrifüjlerin tesiste kullanılacağını dile getirdi.

“BU TERÖR SALDIRISININ CEVAI VERİLMELİDİR''

Natanz nükleer tesisine ilişkin düzenlenen saldırının intikamını İsrail’den alacaklarını ifade eden Hatpizade, “Bu nükleer terördür ve büyük bir insani facia yaşanabilirdi. Siyonist İsrail rejimine bu terör saldırısının cevabı verilmelidir.” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal