İran Dışişleri Bakanı Zarif: 'Pandora'nın Kutusunu Kimse Açmasın'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, nükleer anlaşmanın yeniden güncellenmesine dair bir müzakere yapmayacaklarını söyleyerek, bunun mümkün olmadığını belirtti. Zarif, “Pandora’nın kutusunu kimse açmasın” diyerek muhatap ülkeleri uyardı.

02.09.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 02.09.2019-16:14) İran Dışişleri Bakanı Zarif: 'Pandora'nın Kutusunu Kimse Açmasın'

İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile buluşup bir görüşme gerçekleştirdi. Rusya ziyareti çerçevesinde Rus mevkidaşı Lavrov ile görüşen Zarif, İran'ın nükleer anlaşmanın yeniden güncellenmesine dair herhangi bir müzakereye karşı olduğunu vurgulayarak, “Pandora'nın kutusunu kimse açmasın” açıklamasını yaptı. 

Zarif anlaşmanın güncellenmesine dair müzakerenin nükleer anlaşmaya aykırı olacağını söyleyerek, “İran ve Rusya nükleer müzakerelerin ilk etabında bulundular. Pandora'nın kutusunu açıp tekrar kapatmak gibi bir durum söz konusu dahi olamaz” diye konuştu. 

İran Dışişleri Bakanı Zarif Rusya'ya gerçekleştireceği ziyaret öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya ile ikili ve bölgesel konuları görüşeceklerini açıklamıştı. Zarif, bölgesel gelişmelerin de ele alınacağı görüşmelerde Suriye konusu ve Türkiye'de yapılacak olan Astana Zirvesinin ele alınacağını aktarmıştı.  

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal