İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD, İran'da Yeni Bir Yönetim Kurmaya Çalıştı

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Saddam rejiminin yıkılmasının ardından ABD'nin Irak'ta İran'a rakip yeni bir yönetim kurma planları yaptığını belirtti.

09.03.2019-17:41 - (Son Güncelleme: 09.03.2019-17:37) İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD, İran'da Yeni Bir Yönetim Kurmaya Çalıştı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Saddam Hüseyin önderliğindeki Baas rejiminin yıkılmasının ardından Irak'da İran rakip olacak yeni bir yönetim kurmak istediğini açıkladı.

Tahran'da Irak Devrimi Yüksek İslami Konseyi lideri Muhammed Bakır el-Hekim için gerçekleştirilen anma etkinliğinde konuşma yapan Zarif, İran ile Irak arasındaki ilişkilere dair yorumlamalarda bulundu

'IRAK İLE AYNI SAFTA SAVAŞTIK'

İran ile Irak halkının geçmiş zamanlarda Saddam'a karşı aynı safta mücadele ettiğini ve aynı mücadelenin bugün de Haşdi Şabi ile devam ettiğini vurgulayan Zarif, "ABD Irak'da İran rakibi bir yönetim kurma planları yaptı. Bu planla birlikte İran'a tehlike oluşturmayı amaçlıyordu. Fakat bugün İran ile Irak tekfiri ve radikal örgütlere karşı birlikte mücadele ediyor." ifadelerinde bulundu.

'BİZ OLMADAN GÜVENLİK SAĞLANAMAZ'

Irak ve İran olmadan bölgede güvenliğin sağlanamayacağını iddia eden Zarif, bu iki ülkenin Basra Körfezi ve Orta Doğu'daki emniyetin sürdürülmesi konusunda iki temel sütun olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal