İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Kardeşi Hapis Cezasına Çarptırıldı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kardeşi Hüseyin Feridun hakkında "yolsuzluk" suçlamasına ilişkin hapis cezası verildi.

04.05.2019-17:15 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-17:52)

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'nın aktardığına göre, üst düzey yargı görevlisi Hamid Rıza Hüseyni, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin bir dönem danışmanlığını yapan kardeşi Feridun yolsuzluk suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

Hüseyni, Feridun'un, yolsuzluk ve bazı görevden çıkarmalar ve atamalara müdahil olmakla suçlandığını belirterek, "Bazı suçlamalardan beraat etti, bazılarından ise hapse mahkum edildi. Karar kesinleşmediğinden dolayı detaylı bilgi veremiyorum." ifadesinde bulundu.

KARARA İLİŞKİN TEMYİZ YOLU AÇIK  

Hapis cezasının süresine ilişkin açıklama yapmayan Hüseyni, mahkemenin kararıyla ilgili temyiz yolunun açık olduğunu da belirtti.

İran'ın Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak 1989-97 seneleri arasında görev yapan eski bir diplomat olan Feridun, Ruhani'ye muhalifler tarafından "yolsuzluk, rüşvet ve haksız şekilde bir bankaya genel müdür atanmasına müdahil olmakla" suçlanıyordu. Suçlamalar, özellikle 2017 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Ruhani'nin rakipleri tarafından sık sık gündem konusu haline getirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal