İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Korkunun Yayılması Düşmanın Bir Komplosudur

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Ulusal Koronavirüs Önleme Merkezi Toplantısı'ndan sonra yapmış olduğu açıklamada, "Tüm kurumlar dikkatli olmalıdır. Toplumda korkunun yayılması ve ülkenin tatil edilmesi, düşmanın bir planı ve komplosudur." ifadelerini kullandı.

25.02.2020-19:46 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-19:40) İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Korkunun Yayılması Düşmanın Bir Komplosudur

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili ülkede korkunun yayılmasını düşmanın komplosu şeklinde yorumladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, başkent Tahran'daki Ulusal Korona virüs Önleme Merkezi Toplantısı'nın ardından yapmış olduğu açıklamada virüse dair alınan önlemlere ilişkin konuşma yaptı.

Yapılan toplantıda Sağlık Bakanı Said Nemeki'ye sağlık personelinin kendilerini korumalarının öncelikli olduğunu söylediğini ifade eden Ruhani, verilen raporlara göre virüsün kontrol altına alındığı sözlerine yer verdi.

İlk günlerde hastanelere yapılmış olan başvuru sayısının yüksek olduğunu ancak son günlerde bunun düştüğünü ve tedavi edilenlerin sayısında da artış olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Ruhani, "Tüm kurumlar dikkatli olmalıdır. Toplumda korkunun yayılması ve ülkenin tatil edilmesi, düşmanın bir planı ve komplosudur. Hepimiz işimize bakmalıyız." sözlerine yer verdi.

Birkaç ay önce grip salgınının da ülkeyi tehdit ettiğini ancak kontrol altına alındığını ifade eden Ruhani, "Bu virüsün de kısa sürede kontrol altına alınacağına inanıyorum. Halkımız endişelenmesin ve iş birliği içinde olsun. İhtiyaç duyulması halinde silahlı kuvvetler de yardımcı olmaya hazır olduğunu bildirdi." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal