İran: Coronavirüse İlişkin Oranları Dürüst Bir Şekilde Açıklıyoruz

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkesindeki yeni tip coronavirüse ilişkin (Covid-19) bilgileri dürüst bir şekilde bildirdiklerini açıkladı.

20.03.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-09:04) İran: Coronavirüse İlişkin Oranları Dürüst Bir Şekilde Açıklıyoruz

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, Nevruz Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından üzerinden yaptığı paylaşımla yeni tip coronavirüsle ilgili bilgilendirme yaptı.

İran'ın coronavirüse ilişkin "bilgileri sakladığı" şeklindeki iddialara yanıt veren Nemeki, "İran'da coronavirüse ilişkin bildirilen oranlar dünyadaki en dürüst oranlardan biridir. Pozitif çıkıp da halka duyurmadığımız hiçbir vaka yoktur, buna inanın. Oranları dürüst bir şekilde açıklıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Nemeki virüs,n ilk görüldüğü günlerde bunun açıklanmasının ertelenmesine ilişkin de "Salgının ilk çıktığı günlerde bazı arkadaşlar bunun seçim atmosferine etki edeceğine dair şüphelerini ifade etti. Benim inancım ise halk ile dürüst bir şekilde konuşulmasıdır. Bu sebeple zaman kaybetmeden ekiplerimizi görevlendirdik." şeklinde konuştu.

İranlı bakan bunun dışında halkın uyarılara uyması ve kendilerine destek vermesi durumunda salgını 2 haftada yenebileceklerini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal