İran ABD'nin Esed Rejimine Yaptırımlarına Tepki Gösterdi

İran, ABD'nin Suriye'de Esed rejiminin yaptırım listesine eklenmesini kınadı.

18.06.2020-10:40 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-10:17) İran ABD'nin Esed Rejimine Yaptırımlarına Tepki Gösterdi

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yazılı açıklamasında, ABD'nin, "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası" kapsamında, Beşşar Esed ve eşi dahil 39 Suriyeli üst düzey yetkili ile kurumu yaptırım listesine almasının "uluslararası hukuk ve insan haklarına aykırı" ifadesini kullandı.

Tahran'ın yaptırımları kınadığını ifade eden Musevi, "Dünyanın coronavirüs salgınıyla mücadele ettiği şartlarda, bu tür insanlık dışı yaptırımların uygulanması sadece Suriye halkının acılarını arttıracaktır." diye konuştu.

Musevi, yaptırımlara karşın İran'ın Esed rejimi ile ekonomik münasebetlerini kuvvetlendirerek devam ettireceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası" kapsamında, geçtiğimiz gün Esed ile eşi içerisinde 39 Suriyeli üst düzey yetkiliyle kurumu yaptırım listesine dahil edildiğini duyurmuştu. Aynı çerçevede Suriye'deki savaş suçlarının fonlanmasına yardım ettikleri gerekçesiyle Muhammed Hamşo ve İranlı milis grubu Fatımiyyun Tugayı da listeye eklenmişti. Açıklamada, "Yaptırımların amacı Suriye halkı değil, savaştan çıkar sağlayan Esed rejimi ve rejim yöneticileridir." ifadesini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal