İran: ABD ile Tüm Tutukluların Takasına Hazırız

İran’dan "Takas sürecinin, ABD'de tutuklu bulunan tüm İranlılar serbest kalana kadar devam etmesini temenni ediyoruz” ifadesi geldi.

08.06.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-13:09) İran: ABD ile Tüm Tutukluların Takasına Hazırız

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ülkenin başkenti Tahran'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, tutuklu takası hakkında konuştu.

ABD ile gerçekleştirdikleri tutuklu takası neticesinde 3 İranlı bilim insanının salındığını hatırlatan Sözcü "Takas sürecinin, ABD'de tutuklu bulunan tüm İranlılar serbest kalana kadar devam etmesini temenni ediyoruz. Daha önce de defalarca ilan ettiğimiz gibi İran, ABD ile tüm tutukluların takasına hazırdır. Bu konudaki herhangi bir pürüz ABD'ye aittir." dedi.

BEYAZ SARAY İLE MÜZAKERE ŞARTI

ABD ile tekrar müzakerelerin başlamasıyla ilgili ise ilk olarak ABD’nin, ayrıldığı nükleer sözleşmedeki müzakere masasına dönmesi gerektiğini ifade eden Sözcü Rebii, "ABD'nin ciddi müzakerelere meyilli olduğu olduğuna dair işaret görmedik. Geçen süre içinde müzakerelerin ciddiyet, dürüstlük ve sonuç vereceğine dair inancımız kalmadı. Bunun düzeltilmesi için tahrip ettiklerini yeniden inşa etmeliler" diye konuştu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi de dünkü açıklamalarında, ABD ile yeni tutuklu takasına hazır olduklarını dile getirmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal