03.03.2021-11:26 (Son Güncelleme:03.03.2021-11:26)


1

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

SALDIRIYI HENÜZ ÜSTLENEN OLMADI

Roketli saldırıyı şimdiye kadar üstlenen olmadı. Diğer taraftan saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi. Irak hükümetinden ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.



2

Saldırının, Amerika'nın Suriye'deki İran destekli grupları vurmasından sonra gerçekleştirilmesi ise 2 ülke arasındaki krizin tekrar patlak verdiği şeklinde konuşuldu.



3

Amerika'nın, Irak El Anbar'da bulunan askeri üssü Ayn El-Esed'e 10 katyuşa füzesi ile saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında üs içinde askerlerin bulunduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.



4



5

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ BULUNDU

SALDIRININ YAPILDIĞI ARAÇ BULUNDU

Saldırı sonrası güvenlik güçlerinin bölgede yaptığı inceleme sonucunda içerisinde roket rampalarının yer aldığı bir araç bulunduğu aktarıldı.



6

ESKİ BAŞKAN VURULAN ÜSSÜ ZİYARET ETMİŞTİ

ESKİ BAŞKAN VURULAN ÜSSÜ ZİYARET ETMİŞTİ

Eski Amerika Başkanı Trump, 26 Aralık 2018'de Enbar'da bulunan Ayn el-Esed Askeri Üssü'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti.



7

NE OLMUŞTU?

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta Amerika Başkanı Biden, Suriye'deki İran destekli milis grupları vurmak için talimat vermişti. Talimatın ardından bölgedeki gruplara saldırı yapıldı. Saldırıda İran destekli grupların kullandığı birden çok yapı hedef alındı.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR