Irak'ın Başbakanı Kazımi'ye Bir Saldırı Daha Düzenlendi!

Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi'nin evine insansız hava aracıyla bombalı saldırı düzenlendi. Kazımi saldırıdan yara almadan kurtuldu.

07.11.2021-11:03 - (Son Güncelleme: 07.11.2021-17:28)

Son dakika gelen bilgilere göre, Irak Başbakanı Mustafa El-Kazımi'nin evine hava saldırısı düzenlendi. Bomba yüklü insansız hava aracı Kazımi'nin evinde ağır hasarlara yol açarken, Başbakan Kazimi saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Irak yerel basınında yer alan haberlere göre Kazımi'nin Bağdat'daki evine drone ile saldırı düzenlendi. Başbakan saldırıdan yara almadan kurtulurken, başbakanın evinde maddi hasar oluştu. Saldırı sonrası yaptığı yazılı açıklamada Kazimi şu ifadelere yer verdi; Ben iyiyim, ailemin yanındayım. Herkesi sakin olmaya ve serin kanlı kalmaya davet ediyorum” 

Şİİ GRUPLAR BAŞBAKANI TEHDİT EDİYOR

10 Ekim’de yapılan seçim sonuçlarına tepkilerini, oturma eylemi yaparak gösteren gruplar arasında 5 Kasım Cuma günü güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesi sonrası Şii milis gücü Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays Hazali, Kazımi’ye yönelik tehditler içeren açıklamalar yapmıştı.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADIĞINI AÇIKLADI

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'ye yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi; "Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin konutuna bugün (7 Kasım) sabaha karşı insansız hava araçlarıyla yapılan terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz. Irak’ın egemenliğine ve istikrarına zarar vermeyi hedeflediği açık olan bu korkakça saldırının faillerinin en kısa sürede tespit edilerek adalet önünde hesap vermelerinin sağlanmasını temenni ediyoruz. Türkiye, kaynağı ne olursa olsun terörle mücadelesinde Irak halkı ve devletinin yanında yer almaya devam edecektir."

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BİR SALDIRI DAHA DÜZENLENMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Bağdat’ın El Mansur bölgesinde Kazımi’ye roketli saldırı düzenlemişti. Henüz kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen saldırının hedefinin Irak Başbakanı El-Kazımi olduğu düşünülüyor.

Son dakika haberine göre, Irak’ın başkenti Bağdat’ta El Mansur bölgesine roketli saldırı meydana geldi. Atılan 3 roketten 1’i Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin kurmayları ile toplantıda olduğu İstihbarat Teşkilatı'nın arka bahçesine düştü.


EL-KAZİMİ KİMDİR?

1967’de Bağdat’ta doğan Kazimi, buradaki bir üniversitede hukuk eğitimi aldı.

Irak’tan 1985’te kaçtıktan sonra çoğunlukla Birleşik Krallık ve ABD’de yaşayan Kazimi, gazetecilik yaptığı Batı’da pek çok dosta sahip.

2003 sonrası döndüğü memleketindeki bazı gazetelerde yazarlık ve başyazarlık yapmış ve Saddam Hüseyin dönemindeki insanlık suçlarını araştıran Irak’ın Hafızası Kuruluşu’nun da 7 yıl boyunca başkanlığını yürütmüştü.

2016’da Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı olan Kazimi, gücü başbakandan daha az olan Cumhurbaşkanı Berham Salih’e son yıllarda yakın gözüküyor. Önceki iki kişinin hükümet kuramaması üzerine Kazimi’yi görevlendiren Salih, etkili olmayı başardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal