Irak Savunma Bakanı Açıkladı! Türkiye'den Bayraktar TB2 ve T129 ATAK Almak İstiyoruz

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, yaptığı açıklamada Türkiye'nin ürettiği ilk yerli ve milli silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB2, T129 ATAK helikopter ve üretilen diğer silahlarından satın almak istediklerini belirtti.

31.08.2021-13:17 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-15:39) Irak Savunma Bakanı Açıkladı! Türkiye'den Bayraktar TB2 ve T129 ATAK Almak İstiyoruz

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada yaptığı açıklamayla Türkiye'nin ürettiği ilk yerli ve milli silahlı insansız hava aracı olan Bayraktar TB2, T129 ATAK helikopter ve üretilen diğer silahlarından satın almak istediklerini söyledi.

TB2 BAYRAKTAR VE 12 ADET T129 ATAK

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad yaptığı açıklamada, Irak'ta yerel bir televizyon kanalında şu ifadeleri kullandı: ‘Türkiye'den Bayraktar TB2, 12 adet T129 ATAK helikopter ve 6 adet de insansız hava aracına karşı savunma sistemleri satın almak için teklif ve sözleşme istedik.’ diyerek Bayraktar SİHA alımı konusunda uzlaşmaya vardıklarını da vurguladı.

‘IRAK ORDUSU BU TEKNOLOJİDEN YOKSUN’

Açıklamasının devamında İnad, ‘Türkiye'nin Bayraktar isimli SİHA'ları çok gelişmiş ve büyük başarı elde etti.’ dedi. Irak Savunma Bakanı sözlerinin devamında, ‘Bunlar, geceleri bile hizmet verme kapasitesine sahip olduğu için DEAŞ terörüyle mücadelemizde işimize yarar. Irak ordusu bu teknolojiden yoksun.’ ifadelerine yer verdi.

Irak Savunma Bakanı Cuma İnad, 19 Ağustos tarihinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'21) katılarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmüştü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal