iPhone Rehber yedeği nasıl alınır? iPhone rehberi SIM'e aktarma

Birçok iPhone kullanıcısının ortak sorunlarında biri de iPhone rehberindeki kişilerin nasıl SIM kartına aktarılacağı konusudur. Bu konuda şikayetçi olan iPhone kullanıcıları, aynı zamanda buna nasıl çözüm getirilebileceğini de merak ediyor. Bunun üzerine ise birçok iPhone kullanıcısı rehber yedeğinin nasıl alındığına dair araştırmalara başladı. Peki, iPhone rehber yedeği nasıl alınır? iPhone rehberi nasıl SIM'e aktarılır? Merak edilen bu konuyu sizler için araştırdık.

23.04.2022-23:54 - (Son Güncelleme: 23.04.2022-23:54) iPhone Rehber yedeği nasıl alınır? iPhone rehberi SIM'e aktarma

Birçok iPhone kullanıcısının şikayetçi olduğu ‘iPhone’da bulunan rehberin nasıl yedekleneceği ya da nasıl SIM kartına aktarılacağı’ konular arasında yer alıyor. iPhone'un halihazırda birçok özelliğinin var olmasına karşın pek çoğu kullanılmamaktadır. Bunlardan biriside iTunes’dır. Aslında iTunes üzerinden telefonlarda onlarca farklı işlem yapılabilmektedir. Fakat bu ülkemizde çokça tercih edilenler arasında değildir.

Eğer, iyi bir iTunes kullanıcısıysanız ve bu konuda kendinizi deneyimli olarak görüyorsanız direkt olarak Outlook’unuzla kişilerinizi buradan yedekleyebilir ve farklı bir yere aktarımı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, bunu daha önce deneyen birçok kişi, rehberindeki isimleri kaybetmiş ve tamamen silmiştir. Bundan dolayı iTunes’u kullanmayı pek de tavsiye etmiyoruz.

SIM karttakileri iPhone’a aktarma

iPhone Rehber yedeği nasıl alınır? İphone rehberi SIM'e aktarma

SIM kartınızda bulunan kişilerinizi, iPhone’unuza kaydetmek için herahangi ek bir uygulamaya gerek yoktur. Bu işlem oldukça kolaydır. SIM kartınızdaki kişileri iPhone ‘unuza aktarmak için öncelikle “Ayarlar” bölümüne gitmelisiniz.

Daha sonra “Kişiler” bölümüne oradan da “SIM’deki Kişileri Aktar” butonuna basarak bir süre beklemeniz durumunda SIM kartıızdaki kişilerinizin iPhone’a aktarıldığını göreceksiniz.

iPhone rehberini SIM karta aktarma

IPhone rehberini, tıpkı SIM karttakileri iPhone’a aktarmak gibi SIM kartına aktarmak o kadar da kolay olmuyor. Direkt olarak “Ayarlar” kısmından bu işlemi gerçekleştiremiyoruz. Bu işlemin gerçekleşmesi için ek bir uygulama gerekmektedir. Aslında kullanılacak uygulamada tamamen SIM karta taşıma işlemi gerçekleştirmiyor.

Fakat bu uygulamayla iPhone rehberinizi yedekleyebilir ve bir başka cihaza hiçbir sorun yaşamadan aktarımını sağlayabilirsiniz. Mesela, farklı bir iPhone’a ya da Android cihaza aktarım gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için ise en çok tercih edilen uygulama My Contacts Backup uygulamasıdır.

My Contacts Backup uygulamasıyla SIM karta ya da bilgisayara ihtiyaç duymadan iPhone rehberinizin güvenli bir şekilde yedeklenmesini sağlayabilirsiniz.

Uygulamayı https://itunes.apple.com/ adresi üzerinden edinebilirsiniz. My Contacts Backup uygulamasını iPhone’unuza indirip kurmanızın ardından yedeklemenizi gerçekleştirmek için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

iPhone Rehber yedeği nasıl alınır? İphone rehberi SIM'e aktarma

- Öncelikle uygulamayı çalıştırmalısınız. Bunun hemen ardından karşınıza çıkacak olan “McBackup Kişilerinize Erişmek İstiyor” uyarısına onay vermelisiniz.

iPhone Rehber yedeği nasıl alınır? İphone rehberi SIM'e aktarma

- Onay verme işleminin ardından uygulamada bulunan “Yedekle” butonuna basınız.

iPhone Rehber yedeği nasıl alınır? İphone rehberi SIM'e aktarma

- Bu şekilde yedekleme işlemi başlayacaktır. Yedekleme işleminizin tamamlanmasının ardından bu dosyayı kullandığınız bir mail adresine göndermek için “E-mail” butonuna tıklamalısınız.

- E-mail butonuna tıklamanızın ardından karşınıza mail gönderme sayfası açılacaktır. Burada yer alan “Kime” kısmından göndermek istediğiniz mail adresini yazınız ve sağ üst kısımda bulunan “Gönder” butonuna basınız.

Bu dosya .VCF formatındadır. Kendinize göndermiş olduğunuz bu dosyayı rehberinizi aktarmak istediğiniz iPhone’da ya da Android cihazda açmanız yeterlidir.

Seçili kişileri SIM karta aktarma

iPhone rehberinizdekilerin sadece bir kısmını ya da seçili birkaç kişiyi SIM kartınıza aktarmak istiyorsanız, elbette bu da mümkünüdür. Bu işlem için şu adımları takip etmelisiniz:

Seçili SIM karta aktarma işlemi

- Ana ekranda yer alan “Telefon” kısmına dokunun.

- Daha sonra en alt kısımda yer alan “Kişiler” bölümüne girin.

- Bu kısımda SIM kartınıza aktarmak istediğiniz kişiyi bulun ve üzerine tıklayın.

- Bir ekran açılacaktır. Bu ekranda “Kişiyi Paylaş” seçeneğini bulun ve tıklayın.

- Ardından “Mail” seçeneğini seçin.

- “Kime” kısmından göndermek istediğiniz mail adresini girin ve sağ üstte yer alan “Gönder” butonuna dokunun.

Bu işlemin ardından maile ya da mailinize gönderdiğiniz kişiyi cihaz üzerinden açabilir ve SIM karta aktarımını gerçekleştirebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal