iPhone 14 Türkiye’ye geldi: Yüzlerce kişi kuyruk oluşturdu

Apple’ın 7 Eylül 2022’de tanıttığı iPhone 14 serisi modeller, bugün Türkiye’de satışa sunuldu. Bağdat Caddesi’ndeki Apple mağazasının önünde yüzlerce kişinin sabahın erken saatlerinden bu yana beklediği kaydedildi. İşte detaylar...

23.09.2022-15:41 - (Son Güncelleme: 23.09.2022-15:41) iPhone 14 Türkiye’ye geldi: Yüzlerce kişi kuyruk oluşturdu

Akıllı telefon dünyasının lider markası Apple, 7 Eylül’de iPhone 14 model cihazları tanıtmıştı. Dünyada daha önce satışa sunulmaya başlanan iPhone 14 serisi modeller, bugün itibariyle Türkiye’de de satışa sunulmaya başlandı. iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'i satın almak isteyen kullanıcılar Apple mağazalarının yolunu tuttu. İstanbul’un Bağdat Caddesi’ndeki Apple mağazasının önünde yüzlerce kişinin sabahın erken saatlerinden bu yana beklediği kaydedildi.

Yüzlerce kişi kuyruk oluşturdu

Bağdat Caddesi’nde bulunan Apple Store’da satışa sunulmaya başlanan iPhone 14 modellerini satın almak isteyenler sabahın erken saatlerinden itibaren mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Yeni model telefon almak isteyen vatandaşlar günler öncesinden rezervasyon yaptı. Rezervasyonlarını oluşturan vatandaşlar gecenin ilk saatlerinden itibaren mağaza önlerinde beklemeye başladı. 30 bin 999 TL ile 57 bin 200 TL arasına değişen fiyatlarla satışa sunulan telefonlar yoğun ilgi gördü.

iPhone 14 Türkiye satışları

Telefon almak için erkenden gelen Muammer Aydın, “Yeni modelleri sürekli takip ediyorum. Sabah saat 09.45 gibi geldim. Yaklaşık 3 saatin sonunda telefonu alabildim. Dün akşam lansman sonrasında bir tane aldım ikinciye müsaade etmediler. Bugün ise buraya gelerek eşim için ikinci telefonu aldım” şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde geldiğini ifade eden bir başka vatandaş ise “Yaklaşık 45 dakika bekledim. Çalışan arkadaşlar yardımcı oluyorlar. Her sene ilk çıktığı zaman alıyorum. 1 terabaytlık modelini 57 bin TL’ye aldım” diye konuştu.

iPhone 14 Türkiye satışları

iPhone 14 özellikleri neler?

iPhone 14 PRO 6.1 inç, 14 PRO MAX 6.7 inç boyutunda olacak. iPhone 14 Pro'da A16 Bionic işlemci yer aldı. PRO modelinde 48 MP kamera yine yerini alırken, sensörün yüzde 65 büyütüldüğü açıklandı. iPhone 14'te ön kamerada ilk kez oto-fokus özelliği kullanıldı. İphone 14 ve 14 Plus'ta A15 çip kullanıldı. Telefonlarda artık sim kart kullanılmayacak.

Telefonlarda acil durumlar için uydu bağlantılı yardım çağırma özelliği var. Şebeke çekmese dahi acil yardım çağrısı yapılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal