İOS 16 güncellemesi Türkiye'de ne zaman çıkacak ve yenilikler ne olacak? İOS 16 güncellemesi alacak cihazlar

Apple, herkesin merakla beklediği İOS 16 6 Haziran 2022 tarihinde tanıttı. Iphone IOS 16 ne zaman çıkacak? İOS 16 güncellemesi alacak olan cihazlar nelerdir? İOS 16 Türkiye güncellemesi ne zaman çıkıyor? İşte ayrıntılar.

06.06.2022-22:44 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-22:44) İOS 16 güncellemesi Türkiye'de ne zaman çıkacak ve yenilikler ne olacak? İOS 16 güncellemesi alacak cihazlar

Teknolojiyi yakından takip eden kullanıcılar, gözlerini Apple'ın yakında çıkacak olan iOS 16 sistemindeki yeniliklere dikmiş durumda. Iphone kullanıcıları, değişiklik ve yenilikleri yakından takip ederken, yeni sürümün neler getireceği merak ediliyor.

İOS 16 özellikleri

iOS ara yüzünün tamamen yeniden tasarımı diye bir şey olmayacak. iOS 16'da Sağlık ve Fitness uygulamaları yeni sağlık özellikleriyle yeniden tasarlanacak. iOS 15'in bir çeşit "gıda veya beslenme takibi" özelliğine sahip olacağına dair söylentiler vardı, ancak bu olmadı.

Iphone 13'ün piyasaya sürülmesinden önce, söylentiler Apple'ın zaman, tarih, bildirimler ve daha fazlası gibi hızlı verilerin bir bakışta görülmesine izin verecek "her zaman açık bir ekran" kullanacağını öne sürdü. Ancak yıllardır Android telefonlarda bulunan bu özellik Iphone 13 modellerinde de bulunmuyor. Bu özellik donanıma bağlı değildir ve yalnızca OLED ekranlarla çalışır. Bu nedenle Apple, iOS 16'da "Her Zaman Ekranda" özelliğini sunabilir. Iphone X, XS ve XS Max, 11 Pro ve 11 Pro Max ve tüm Iphone 12 ve 13 modellerinin OLED ekranlara sahip olduğunu düşünürsek, özelliğin ilgili telefonlar için mevcut olduğunu söyleyebiliriz.

telefon

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre iOS 16'daki en dikkat çeken yeniliği, telefonlara acil durum uydu desteğinin eklenmesi. iOS 16'nın acil uydu desteği özelliğinin, Iphone sahiplerinin mobil hat erişimi olmasa bile yetkililerle iletişime geçmesine olanak sağlayacağı iddia ediliyor. Desteklenen iPhone'lar doğrudan uydulara ve kullanıcılara bağlanacak; yangın, uçak kazası veya deprem durumunda yardım çağırabilecek. iOS 16'daki önemli bir özellik de trafik kazalarının tespiti olabilir. Özelliğin Iphone ve Apple Watch'taki sensörler aracılığıyla kullanılabildiği söyleniyor.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal