İnternet Alışverişlerinde Yeni Kurallar!

Bir çoğumuz artık tüm ihtiyaçlarımızı internet üzerinden gidermeye oldukça alıştık.

08.02.2021-13:27 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-13:27) İnternet Alışverişlerinde Yeni Kurallar!

Pandemi ile birlikte artan yoğunluk nedeniyle herkes online ticaret sitelerine yöneldi. Şimdi ise bu platformların bir düzenlemeye uyuması gerektiği düşünülüyor. Bu düzenlemelerden ilki müşteri temsilcisi ile ilgili olacağı belirtildi.

Uzaktan satış yapan üreticiler, bundan sonra müşteri temsilcisi atayıp tüketicilerin buraya erişimini kolay hale getirecek. Böylece ürünü alan kişiler, karşılarında her zaman için muhatap bulabilecek. Birçok kişi e-ticaret siteleri ile ilgili müşteri temsilcisi sorunundan yakınıyordu. Bu tüm kullanıcılar için kolaylık sağlayacak bir yenilik olacak gibi gözüküyor.

Gelen bir diğer önemli kural ise elektronik ticaret ortamını sağlayan internet siteleri ile ilgili. Hepsiburada ve GittiGidiyor gibi platformlar, bundan sonra yayınlanan ürünlerden sorumlu olmayacak.

Gelen yeni düzenleme ile birlikte ticari ihlallerde bundan şirketlerin bakanlık ve yetkili kuruluşlar tarafından engellenmesi düşünülüyor. Bu da denetimlerin çok daha sıkı bir şekilde artırılacağı anlamına gelmekte.

Artık internetten yapılan alışverişler de tüketici daha güvenilebilir bir alışveriş gerçekleştirmiş olcak.

Tüm bunlara ek olarak Türkçe hizmet, TL ile fiyatlandırma ve TL ile ödeme gibi kurallar da getirildi. Ayrıca e-ticaret siteleri eğer yurtdışı kaynaklı ise Türkiye’de temsilci açmak zorunda kalacak. Tüm bunlar  'Elektronik Ticaretin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Merkezi Destek ve Bilgi Sistemi' üzerinden denetlenecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal