Instagram’da Story Atmak En Çok Kimin İşine Yarar?

Çok basit bir soru vardır akıllarda: Neden story atıyoruz? Aslında cevabı basit gibi görünse de sosyolojik ve iletişimsel değişimlere de dayanıyor.

11.10.2019-13:06 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-13:03)

Sosyolojik bir şekilde açıklaması yapılan story atma ve Instagram’da Influencer olma durumu hakkında birçok görüş mevcut.

NEDEN STORY ATARIZ?

Story atma alışkanlığı düşünüldüğü gibi gösteriş yapmak için değil. Influencer olarak adlandırdığımız bir grup ve bu onların mesleği olan bir durum. İlgi gördükleri kadar sponsor bulabiliyorlar ve ilgi görmelerinin de yöntemi ise büyük ölçüde çoğunluğun yaşayamadığı bir yaşamı reklam verene göstererek yani takipçi toplamaktır. Öteki sıradan kullanıcıların ise sürekli story atma nedeni yine büyük ölçüde akılda kalmak, unutulmamak. Çünkü bu artık kişilerin sosyal hayatını biçimlendiren bir durum. Eğer kimse tarafından hatırlanmazsanız yalnız kalabilirsiniz. Sizin sosyal bir seyahatçi olmanız ve evinizin haricnide kişilerle ne kadar rahat iletişim kurabildiğiniz bu aşamadan önemli değil. Çünkü iletişim kurmak dileyeceğiniz çoğu insan çok daha zor arkadaşlık ve iletişim kurabilir duruma geliyorlar. Kişiler artık arkadaşlarını daha dikkatli ve özenli şekilde seçmek istiyor. Tek bir konu hakkında  aynı görüşte olduğu bir insanın bir hafta, üç ay ya da 5 sene sonra saçma sapan bir kişi  çıkma ihtimalini en düşük yüzdeye çekmek istiyor ve bunu yapmanın en iyi yöntemi de riske girmeden biriyle sanal ortamda sohbet etmektir. Çünkü hoşlanmadığınız birinden kurtulmak saniyeler içinde gerçekleşir.

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal