Instagram’a hangi özellikler eklenecek? Instagram Reels özelliği birleşiyor! 15 dakikadan kısa videolar eklenebilecek

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram'a yeni özellikler eklenmeye devam ediyor. 15 dakikanın altında olan videolar artık Reels olarak paylaşılabilecek.

22.07.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 22.07.2022-13:52)

TikTok platformunda kullanılan video düzenleme aracı Instagram’a  geçtiğimiz yıl Reels özelliği olarak eklendi. Tüm dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram'da yeni özellikler de peş peşe gelmeye devam ediyor.  Reels özelliği beklenen ilgiyi göremeyince Instagram çalışanları olaya el attı. Platformda bazı değişiklikler yapılırken yeni güncelleme ile hangi özelliklerin ekleneceği de merak edilmeye başladı. 

Instagram yeni özelliği duyurdu

2022 yılı başlarında Instagram CEO'su Adam Mosseri, Instagram sosyal medya platformuna eklenen Reels  özelliğinin beklenen verimi almadığını açıkladı. Şimdilerde yeni bir özellik üzerine çalışılırken sosyal medya platformunda etkileşimi artırmak adına video gönder paylaşımlarını  paylaşımlarının Reels  formatına dönüştürüleceği aktarıldı.

Instagram Yeni Özellik

Instagram'da yer alan video özelliklerine yenisi eklenirken 15 dakikadan kısa olan video gönderileri de artık Reels  olarak paylaşılacak. Uygulamanın aktif edilmesinden önceki videolar aynı şekilde kalırken sonra eklenecek olanlar Reels  olabilecek. 

Bununla birlikte şirket uygulamadaki tüm videolar için tek bir ana sayfa oluşturmak amacı ile Kullanıcı profilleri ndeki video ve reels sekmesini bir araya getiriyor.

Daha fazla etkileşim sağlanacak

Instagram'da video deneyimi birleştirme ve iyileştirme çabalarının bir parçası olarak yeni özelliğin test edildiğini aktaran Meta sözcüsü, Yeni özellik ile Instagram'daki bütün videoların Reels,  sayfasında yer alacağını ve daha fazla etkileşim sağlanacağını ifade etti.

Instagram Reels Özelliği 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal