Instagram Video Blocked sorunu nedir, nasıl çözülür? Instagram Video Blocked çözüm yöntemleri

Instagram Video Blocked’ın ne olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Intastagram’a yüklenen videoların müzikle engellenmesi durumu kullanıcıları rahatsız ederken bu sorunun nasıl çözüleceği konusu da araştırılıyor. İşte Instagram Video Blocked çözümü…

20.06.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 20.06.2022-11:19) Instagram Video Blocked sorunu nedir, nasıl çözülür? Instagram Video Blocked çözüm yöntemleri

Instagramın politikaları gereği paylaşım yaptığınız video için bir telif hakkı bulunuyorsa bunun yayınlamanız mümkün olmayacaktır. Instagram'da paylaşılan her içerik denetlenirken videoların telif hakkı olması durumunda yayınlanan video yayından kaldırılır. Siz yapmış olduğunuz paylaşımlarda bu videoyu görürken takipçileriniz bu videoyu ulaşamaz. Instagram'da bu sorunla karşılaşan kişiler ise neler yapması gerektiğini merak etmektedir. İşte Instagram Video Blocked çözümü…

Instagram Video Blocked sorunu nasıl çözülür?

Instagram'ın politikaları gereği yüklenen her içerik denetlenmektedir. Her melodi içinde bir telif hakkı bulunmaktadır. Bu yüzden lisans veya ödeme şeklinde izinsiz olarak bir müzik göndermeniz mümkün değildir. Bu durumda hesabınızın kapatılması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda da hesabımızı geri almak için belli bir zaman gerekir. bu sorunla karşılaşmamak için yapabileceğiz 3 üç yöntem vardır. Bu yöntemler şu şekildedir:

Desteğe yazın ve idarenin kararına itiraz edin.

Telif hakkı sahipleriyle iletişim kurun.

Kabul et, içeriği kaldır ve yeni yayın gönder.

Şarkının arka planda kullanılması durumunda değiştirilmesi gerekir. Eğer yüklediğinizde video kurallara uymuyor ise tamamen ya da kısmen kaldırmanız gerekmektedir.

Instagram Video Engelleme Sorunu

Müzikli instagrama video yükleme, telif hakkı engelleme sorunu çözümü nedir?

Instagram'a yüklediğiniz bir müzikli videonun telif hakkı nedeniyle engellenmesi sorunuyla karşılaşmanız durumunda yapabileceğiniz adımlar şu şekildedir:

Şarkıyı arama motorundan bularak yasal yollarla indirebilirsiniz.

Editörle şarkının bir kısmını kesmeniz ve indirmeniz gerekir.

Bu tür bir sorunla karşılaşmamak için öncelikle melodinin yasal olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Instagram'ı videoyu Neden engellediğini öğrenmeniz de önemlidir. Instagram tarafından yüklenmesi uygun olan şarkılar ise arama motorunda bulunmaktadır.

Instagram Video Engelleme Sorunu Nasıl Çözülür

Müzik nedeniyle instagramda video engelleme nasıl atlanır?

Instagram'da yaşayacağınız bir video engelleme sorunuyla karşılaşmamız için telif haklarına dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak böyle bir durumla karşılaştığınızda yapmanız gerekenler şu şekildedir:

Öncelikle melodi kullanma hakkını satın alabilirsiniz. Bu durum göründüğü kadar pahalı değildir.

Ezgiler için resmi telif hakkı 70 yıl kadardır. Alakasız olan yazarlık parçalarını kullanabilirsiniz.

Eğer bu durumda yeteneğiniz varsa bir kapak resmi yapabilirsiniz. Ses ve elektronik sesler eklemeniz ve insta feed’deki içeriğe yüklemeniz gerekir.

Telif hakkı bulunmayan içerikleri YouTube üzerinden bulabilir ve fotoğraf veya videoları bu müzikleri ekleyebilirsiniz. Birçok farklı şarkı yer alırken bunları sorunsuz bir şekilde yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.

Ses işleme işleminde orijinal parçanın değiştirilmesi gerekir. Bunun için hızlı artırabilir veya azaltabilir, buna ek olarak farklı efekt ve videolar kullanabilirsiniz

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal