Instagram Live Rooms nedir? Live Rooms Nasıl Kullanılır?

Bir süredir beklenen Instagram Live Rooms özelliği kullanıma açıldı. Peki sosyal medya devinin yeni özelliği kullanıcılara ne vadediyor? Live Rooms nedir? Live Rooms nasıl kullanılır?

02.03.2021-12:49 - (Son Güncelleme: 02.03.2021-12:49) Instagram Live Rooms nedir? Live Rooms Nasıl Kullanılır?

Instagram canlı yayınları, Covid-19 salgını sürecinde evde keyifli vakit geçirmemiz üzerinde önemli rol oynadı. Canlı yayınlar sayesinde, sanat dünyasından eğitim dünyasına değin pek çok profesyonel, takipçileri ile buluşma fırsatı yakaladı. Canlı yayınlar özelliğinin, Koronavirüs salgını sürecinde ne kadar önemli bir rol üstlendiğini fark eden Instagram yaratıcı ekibi şimdi yeni bir özelliği devreye soktu. Live Rooms özelliği ile birlikte artık canlı yayınlardaki katılımcı sayısı 4’e çıkacak.

Öte yandan Live Rooms, içerik üreticileri için yeni bir gelir kapısı yaratacak. Bu kapsamda artık kişiler takip ettikleri içerik üreticilerine Live Rooms üzerinden rozet alarak destek olabilecek. Rozet almak istemeyen takipçiler ise Alışveriş ve Canlı Bağış seçeneğinden faydalanabilecek.

INSTAGRAM LIVE ROOMS NEDİR?

Instagram’ın yeni özelliğinden haberdar olan kullanıcılar ‘Instagram Live Rooms nedir?’ Şeklinde sorular sormaya başladı. Live Rooms, Instagram canlı yayınlarındaki katılımcı sayısını 4’e çıkarmaya ve influencerların takipçileriyle daha çok etkileşimine izin veren yeni Instagram özelliğidir. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, yakın zamanda Live Roms’a yeni seçenekler eklenmeye devam edilecek.  

LIVE ROOMS NASIL ÇALIŞIYOR?

Yeni bir Live Room oluşturmak için Instagram ara yüzünde ekranı sola kaydırmak ve canlı yayın seçeneğini tercih etmek yeterli. Karşınıza çıkan panelden başlık ekleyerek Rooms ikonundan katılımcı tercihlerini düzenleyebilir ve konuşmacı ekleyebilirsiniz.

Live Rooms’ta yayına iki konuşmacı ile başlayıp daha sonra konuk sayısını yükseltmek mümkün. Instagram, bu noktada içerik üreticilerine sınır koymuyor. Yayın oluşturulduktan sonra uygulama tarafından hem takipçilere hem de katılımcılara bildirim gönderiliyor. Kişiler bu bildirimlere tıklayarak canlı yayına katılım sağlıyor. Ayrıca, Live Rooms bildirimi almak istemeyen kullanıcılar bildirimleri devre dışı bırakabiliyor.

LIVE ROOMS GÜVENLİ Mİ?

Instagram yaratıcı ekibinin Live Rooms özelliğini vitrine taşırken kullanıcıların güvenliğine ve gizliliğine dikkat ettiği söylenebilir. Güvenlik tedbirleri kapsamında canlı yayın katılımcılarından herhangi biri tarafından engellenmiş olan kullanıcılar yayına giriş yapamayacak. Öte yandan Instagram Topluluk İlkeleri'ni ihlal eden kullanıcılar da Live Rooms yayınlarına katılamayacak.

Yayın oluşturan kişiler, yorumları engelleme ve yorum filtreleme seçeneğini aktif edebilecek. Bu seçenek, güvenlik açısından önemli bir tedbir olarak göze çarpıyor. Söz konusu güvenlik seçeneklerini düşündüğümüzde Live Rooms güvenli mi? Şeklindeki soruya olumlu bir yanıt vermek mümkün. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal