Instagram hesabı nasıl dondurulur? Instagram hesap dondurma linki

Sosyal medya kullanmaya ara vermek istediğinizde doğrudan hesabınızı kapatmak yerine dondurmayı tercih edebilirsiniz. Peki Instagram hesabı nasıl dondurulur? İşte Instagram hesabınızı dondurmak için izlemeniz gereken adımlar...

26.06.2022-00:04 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-00:04) Instagram hesabı nasıl dondurulur? Instagram hesap dondurma linki

Instagram’da hesabını dondurma linki kullanarak geçici olarak kapatmak isteyen kişiler merakla dondurma linkine dair ayrıntıları araştırmaya başladı. Kullanıcıların hesaplarını geçici geçici olarak dondurabilmelerine imkan tanıyan Instagram hesap dondurma işlemi sayesinde pek çok kişi bilgilerini, fotoğraflarını, videolarını ve takipçilerini koruyarak hesabını askıya alabiliyor.

Instagram hesap dondurma işlemlerini, sosyal medyaya bir süre ara vermek isteyen, platformda bulunmak istemeyen kişilerce tercih ediliyor. Hesap dondurma, hesap silme gibi kalıcı bir işlem olmamaktadır. Kullanıcılar dilediği zaman hesabına kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaparak yeniden aktif hale getirebiliyor. Bu sebeple de hesap dondurma geçici dondurma uygulaması olarak da biliniyor.

Instagram hesap dondurma nasıl yapılır?

Instagram hesabını dondurup bir süre boyunca sosyal medyayı bir süre boyunca kullanmak istemeyen kişiler genellikle hesap dondurma işlemini tercih ediyor. Hesabını kalıcı olarak kapatmak isteyenler için alternatiftir bu işlem… Hesabınızı yeniden aktifleştirmek istediğinizdeyse hiçbir değişiklik yapmadan hesabı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Hesap dondurma işlemlerini hem bilgisayardan hem de telefondan yapabilirsiniz. Bu işlemi dilerseniz Instagram profilinizden dilerseniz Instagram hesap dondurma linkinden gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram hesabını dondurmak için yapılması gerekenler

Instagram hesabınızı geçici olarak askıya alabilmek için;

Tarayıcıdan profilinize giriş yapın,

Profili düzenleyin,

'’Hesabımı geçici olarak kapat’’ butonuna dokunun,

Ortaya çıkan sayfada istenen bilgilere giriş yapın,

Hesabınızı geçici olarak kapata dokunun.

Instagram hesap dondurma linki

Hesabınızı dondurmak için https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ adresine giriş yapın. Sonraki aşamada hesabınızı niçin dondurduğunuzu belirtin, hesap şifresini doldurun ve hesabı geçici olarak kapat butonuna tıklayın. Tüm bu aşamaları tamamlamanızın ardından hesabınızın dondurma işlemi gerçekleşmiş olacaktır.

Dondurulan Instagram hesabı nasıl açılır

Hesabınızı dondurduğunuzda basit bir şekilde yeniden açabilirsiniz. Ancak sosyal medya devi, hesap dondurma ve açma süreleri için bir sınırlama uygulamaktadır. Dondurulan bir hesabı yeniden aktif hale getirebilmeniz için 3 saat geçmesi gerekiyor. Dondurulup açılan bir hesabı yeniden dondurabilmeniz için ise 7 gün geçmelidir. Hesap 1 hafta içerisinde 2 kez dondurulamaz. Bu nedenle kişi dondurma işlemini yapabilmek için 7 gün beklemelidir.

Zeynel Abidin Barut
zeynelbarut@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal