Instagram çöktü mü, sorun mu var? Instagram storyler neden görünmüyor? Instagram keşfetim bozuldu, ne zaman düzelir?

'Instagram çöktü mü?, Instagram'da sorun mu var?' gibi sorular şu dakikalarda en çok aratılan başlıklar arasında yer alıyor. Instagram'da görünmeyen storyler ve akşam saatlerinde yaşanmaya başlayan akış yenileme sorunlarının ardından Instagram'ın çöküp çökmediği merak edilmeye başlandı. İşte detaylar...

16.05.2022-20:46 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-20:46) Instagram çöktü mü, sorun mu var? Instagram storyler neden görünmüyor? Instagram keşfetim bozuldu, ne zaman düzelir?

Milyonlarca kullanıcıya sahip Instagram'da akşm saatlerinde yaşanan sorunların ardından kullanıcılar internette sıklıkla 'Instagram çöktü mü?' başlığını aratmaya başladı. Storylerin neden görünmediği ve keşfettin neden yenilenmediği kullanıcılar tarafından araştırılırken Instagram'ın çökmüş olabileceği iddiaları gündemdeki yerini aldı. Peki Instagram çöktü mü? Instagram storyler neden görünmüyor? Instgram ne zaman düzelir? İşte detaylar...

Instagram çöktü mü?

Instagram için bildirilen son 24 saat içerisindeki kesintilere göre son 1 saattir çok sayıda kesintinin rapor edildi. Yaşanan bu kesintilerin gün boyunca ara ara düşük seviyelerde de olsa yaşandığı gözlemlenmiştir.

Instagram Çöktü Mü

Instagram'da en çok bildirilen sorunlar ise şu şekilde:

55% Gönderme

27% Uygulama

18% Yükleme

Instagram

Instagram'dan nasıl mesaj gönderilir?

Instagram'dan dilediğiniz bir ya da birden fazla kişiye mesaj gönderebilirsiniz. Instagram Direct'ten yapabileceğiniz mesaj gönderme işlemiyle bir metin, çektiğiniz bir fotoğraf ya da galerinizden bir fotoğraf veya video gibi içerikleri göndermeniz mümkün. Ayrıca Instagram Direct'ten şunları da mesaj olarak gönderebilirsiniz:

- Akışta gördüğünüz gönderiler

- Kaybolan fotoğraf ve videolar

- Instagram profilleri

Instagram Direct'le görebilmek için de ana sayfanızın sağ üst köşesinde yer alan direct ya da messenger simgesine dokunmanız gerekmektedir. Ardından görmek istediğiniz konuşmaya dokunarak mesajlara ulaşabilirsiniz.

Akışta yer alan ve Instagram Direct ile gönderilen bir gönderi, bu gönderiyi zaten görebilecek olan kişilerce görüntülenebilecektir. Mesela, gizli bir hesabın gönderisini herhangi bir kişiye gönderirseniz, kişi eğer o hesabı takip etmiyorsa göndermiş olduğunuz gönderiyi göremeyecektir. Fakat kişi gönderiyi göndermiş olduğunuz sayfayı takip ediyorsa gönderiyi görebilecektir. Kısacası herhangi birine bir gönderi gönderdiyseniz o gönderiyi sadece hesabı takip eden kişiler görebilecektir.

Instagram Direct'le gönderilen fotoğraf ve videolar, Instagram aracılığıyla Facebook ya da Twitter gibi diğer internet sitelerinde paylaşılamaz ve konu etiketi ve konum sayfalarında görünmez.

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal