İnsansız Deniz Aracı Çözümlerine 2 Yeni Araç Daha Eklenecek

Türk savunma sanayisi alanında öncü olan kritik çözümlere imza atan ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi'nin ortaya koyduğu insansız deniz aracı çözümlerine 2 yeni araç daha eklenecek.

08.07.2021-18:09 - (Son Güncelleme: 09.07.2021-01:48) İnsansız Deniz Aracı Çözümlerine 2 Yeni Araç Daha Eklenecek

Türk savunma sanayisinin meydana çıkardığı insansız deniz aracı çözümlerine 2 yeni araç  daha eklenecek.

Edinilen bilgiye göre, ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi, Mavi Vatan'ın güvenliği için birlikte çalıştı. Türk savunma sanayisi alanında öncü olan kritik çözümlere yapan 2 şirket beraber insansız deniz araçları geliştiriyor.

Üretilmeye başlayan insansız deniz araçları, otonom keşif-istihbarat, su üstü harbi, su altı harbi, üs/liman/kritik tesis ve yüksek değerli yüzen platformların korunması gibi görevler için faaliyete geçecek.

SEFİNE Tersanesi'nde gerçekleşen tören ile Otonom ve Sürü Yetenekli Silahlı İnsansız Su Üstü Harbi Aracı'nın blok birleştirme hareketi başlandı. Aynı törende Otonom ve Sürü Yetenekli İnsansız Denizaltı Savunma Harbi Aracı'nın da sac kesimi yapıldı.

Her iki araç da 40 knotu (saatte 74 kilometre) hız yapabiliyor. 600 deniz mili menzili aşan otonom araçlar, ikmale gerek kalmadan yaklaşık 4 hizmette olacak. Otonom deniz araçları, yüksek manevra yeteneği ve hızları ile en zor deniz olaylarında dahi kusursuz bir şekilde görev ve seyir yapacak.

SİLAHLAR ROKETSAN VE ASELSAN'DAN

Geliştirilen otonom insansız deniz aracı, aldığı görüntüleri istenilen merkezlere gerçek zamanlı  olarak sunabilecek, su üstü unsurları tespit ederek kategorize edebilecek, iletişimin koptuğu zamanlarda dahi sabit ve hareketli engellerden sıyırılıp otonom seyir ve harekat yapabilecek.

Araç, otonomi yazılımı ile üzerindeki sensörlerle algıladığı göre adaptif seyir yapabilecek ve deniz trafik kurallarına göre otonom ilerleyebilecek.

Su üstü harbi yeteneklerinin kazandırılması için ROKETSAN'ın taktik füze sistemi ve ASELSAN'ın stabilize makineli tüfek sistemi STAMP ile su üstü savaşlarda, üs, liman, kritik tesis ve yüzen platformların otonom olarak korunmasına imkan verecek.

GENİŞLETİLEBİLİR PLATFORM, DAHA FAZLA FAYDALI YÜK, FARKLI GÖREVLER

Her iki deniz aracı da kargo uçakları, askeri gemiler veya kara yolu ile taşınıp görev noktalarına gidebilecek.

Su üstü harbi gayesi ile tasarımı yapılan otonom deniz aracı genişletilebilir platform ile trimaran (üç gövdeli tekne) formuna dönüştürülebilecek. 

Böylece faydalı yük kapasitesi artırılarak farklı silah ve sistem kullanılmasına olanak verilecek. Araç, elektronik harp, su altı harbi ve mayın harbi fonksiyonlarını da yerine getirebilecek.

Su üstü harbi görevine ilaveten asimetrik durumlara karşı askeri üslerin ve sivil limanların muhafaza edilmesi amacıyla da kullanılacak otonom insansız deniz aracı, üzerinde taşıdığı uydu sistemi ile gerçek zamanlı video ve görüntü aktarımı gerçekleşecek.

Türk Loydu ile yapılan iş birliği dahilinde ayrıca otonom askeri gemi kurallarının geliştirilmesi desteklenecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal