İnsanlık dramı: Yeryüzü Doktorları’nın Gazze'deki kliniği İsrail tarafından yıkıldı! Acil yardım çağrısı

Gazze'de faaliyet gösteren Yeryüzü Doktorları Derneği'nin kliniği, 7 Ekim tarihinde başlayan İsrail ordusu saldırıları sonucunda tamamen yıkıldı. Dernek tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılından beri bölgede sağlık hizmeti veren ve akredite olan kliniğin, Gazze'nin şehir merkezinde bulunduğu belirtildi.

14.02.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 14.02.2024-11:11) İnsanlık dramı: Yeryüzü Doktorları’nın Gazze'deki kliniği İsrail tarafından yıkıldı! Acil yardım çağrısı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle tahliye edilen ve kimsenin bulunmadığı Yeryüzü Doktorları Derneği'nin kliniği tamamen yerle bir oldu. Dernek tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Kuveyt Hastanesi'nde sağlık hizmetlerine devam eden Yeryüzü Doktorları ekibinin, saldırılar sonucu zarar gören kliniğin yerine geçici olarak hastane içinde faaliyet gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'deki tıbbi ve sarf malzeme stokunun azalması sebebiyle Mısır'dan tedarik edilen tıbbi ve yardım malzemelerinin sürekli olarak Refah Sınır Kapısı üzerinden derneğin Gazze'deki ekibine ulaştırıldığı vurgulandı. Ancak, saldırılar nedeniyle hastanelerin hizmet dışı kaldığı ve birçok sağlık kurumunun etkilenmesiyle bölgede ciddi bir sağlık krizi yaşandığı ifade edildi.

113 binin üzerinde Gazzeli’ye yardım edilmişti

Yeryüzü Doktorları Derneği, saldırı sonrasında kliniğin yıkılmasının ardından bölgedeki sağlık hizmetlerinde yaşanan ciddi zorlukları vurguladı. Kliniğin yıkılmasıyla birlikte, Gazze'deki acil sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında yaşanacak aksamaların endişe verici olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Yeryüzü Doktorları Derneği'nin saldırıların başlamasından bu yana hem sağlık hem insani yardım çalışmaları kapsamında 113 bini aşkın Gazzeliye ulaştığı, ilaç, hijyen paketleri, ana gıda malzemeleri, bebek ve hasta bezleri gibi temel ihtiyaç malzemelerini dağıttığı belirtildi. Bu çabalarla bölge halkının en temel ihtiyaçlarına yönelik yardım sağlanmaya çalışılmaktadır.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal