İnsanın gizemli organı beynin en net görüntüsüne ulaşıldı!

İnsan yapısının en karmaşık ve en gizemli organı olan beyin, Fransa’daki bilim insanlarının da dikkatini çekti. Yaptıkları çalışmalar sonrası, şu ana kadar insan beyninin en net görüntüsüne ulaşılabildi.

03.04.2024-13:39 - (Son Güncelleme: 03.04.2024-16:42) İnsanın gizemli organı beynin en net görüntüsüne ulaşıldı!

Gazete duvar internet sitesinden ulaşılan bilgilere göre, Fransa Atom Enerjisi ve Alternatif Enerjiler Kurumu (CEA), dünyanın en güçlü manyetik rezonans görüntüleme (MRI) cihazını kullanarak, insan beyninin en net görüntüsünü ulaşarak bunu tüm kamuoyuyla paylaştı.

4 dakikada en net görüntüye ulaşıldı

20 yılı aşkındır yapılan titiz çalışmalar sonrası ulaşılan görüntüye CEA’dan yazılı açıklama yapıldı. "Iseult" adlı MRI cihazıyla çekilen beyin görüntüsünün, MRI cihazının son birkaç ay içerisinde yaklaşık 20 sağlıklı gönüllü üzerinde test edildiği kaydedilen açıklamada, neredeyse 4 dakikada en net beyin görüntüsünün elde edildiği aktarıldı.

İnsan beyninin en net görüntüsüne ulaşıldı

Saatler sonra bu görüntüye zor ulaşılabilir!

Her cihazın bu netlikte ve bu kadar kısa sürede görüntü veremeyeceğinin vurgusu yapılan açıklamada, 11,7 Tesla manyetik güce sahip Iseult MRI makinesiyle kısa sürede çekilen görüntülerin, hastanelerde yaygın kullanılan cihazlarla elde edilmesinin saatler sürebileceği kaydedildi.

Psikiyatri alanındaki hastalıklar için kullanılacak!

İnsan beyninin en net görüntüsüne ulaşıldı

Daha net ve güçlü görüntülere ulaşılması için biraz daha zamana gereksinim olduğunu belirten Iseult Projesi Başkanı ve CEA Araştırma Direktörü Nicolas Boulant, yaptığı açıklamada, verilerin daha yüksek kalitede elde edilebilmesi için araştırmanın birkaç yıl daha devam edeceğini açıkladı.Hedeflerinin 2026-2030’a kadar nörodejeneratif hastalıkların yanı sıra şizofreni ve bipolar bozukluğu gibi psikiyatri alanındaki birçok hastalığı araştırmak olduğunu ifade etti. Ayrıca Iseult MRI cihazı ile elde edilen ultra detaylı anatomik bilgilerin, Alzaymır ve Parkinson gibi hastalıkların teşhisinde yardımcı olması bekleniyor.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal