İnşaat Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonrasında tercihlerini yapacak öğrenciler gidecekleri bölümler hakkında şimdiden detaylıca araştırmalara başladı. İnşaat Mühendisi olmak isteyen öğrenciler ise bu bölüm hakkındaki ayrıntıları merak ederken aynı zamanda bölümün taban puanlarını ve kontenjanlarını da sorguluyor. Peki, 2022 DGS İnşaat Mühendisliği taban puanları kaç? İşte İnşaat Mühendisliği Bölümü hakkında merak edilenler...

08.06.2022-08:44 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-08:44) İnşaat Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Birçok öğrenci DGS başvurularını tamamlanmasının ardından sınava dair son hazırlıklarını tamamlarken aynı zamanda da gitmek istedikleri bölümler hakkında araştırmalarda bulunmaya başladı. İnşaat Mühendisliğini tercih edecek öğrenciler ise şimdiden bölümün taban puanlarını ve kontenjanlarını sorguluyor.

İnşaat Mühendisliği Bölümü nedir?

İnşaat Mühendisliği Bölümü; her türlü yapının projelendirme, inşa, koordinasyon ve kontrol aşamasında çalışacak kalifiye kişiler yetiştiren bir mühendislik eğitim programıdır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olanlar ne iş yapar?

Bu bölümden mezun olanlar neredeyse bir inşaat projesinin her türlü aşamasında yer alabilmektedir. Genellikle saha da çalışan mühendisler, bir diğer yandan projeyi geliştirmek adına ofiste de çalışabilmektedir.

İnşaat mühendisleri, projeler için taslak hazırlama sürecinin hızlandırılmasına katkı sağlamasının dışında tasarımlarda değişikliklerde oluşturabilmektedir. Aynı zamanda da inşaat ekipleri için çalışma planları oluşturmaya da yardımcı olmaktadır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü dersleri nelerdir?

İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde ilk yıl temel mühendislik dersleri verilmektedir. Daha sonraki senelerde ise Teknik resim, istatistik, diferansiyel denklemler, akışkanlar mekaniği, iş İngilizcesi ve hidroloji gibi dersler verilmektedir.

İnşaat Mühendisliği mezunları ne iş yapar?

Devlette ve özel sektörde çalışma imkanlarına sahip olan mühendisler, yol, demiryolları, metro sistemleri ve havaalanları yapımında çalışabilir. Bu mühendisler genel olarak inşaat ve geliştirme şirketlerince istihdam edilir ya da sözleşmesi yapılır.

İnşaat Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

1

2

3

4

5

6

7

8

Işıl İlyas
isililyas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal