İninal Kart nedir? İninal Kart nasıl kullanılır? İninal Kart kullanım şekli ve kullanım alanları

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan kartlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Yeni nesil bir kart olan İninal Kart birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, İninal Kart nedir? İninal Kart nasıl kullanılır?İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

06.06.2022-01:57 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-01:57) İninal Kart nedir? İninal Kart nasıl kullanılır? İninal Kart kullanım şekli ve kullanım alanları

Bankadan bir hesap açmaya gerek duymadan içine yüklenilen para ile kullanımı sağlanan İninal Kart, içerisine yüklenen tutar kadar bir kullanım sunaktadır. Yüklenen para ile aktif hala gelen kart ile hem yurt içi hem de yurt dışı ödemeler yapılabilmektedir. Peki, İninal Kart nedir? İninal Kart nasıl kullanılır?İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

İninal Kart ne gibi olanaklar sunar?

Bu kart banka ve kredi kartının geçerli olduğu her yerde kullanılabilmektedir. Yani bütün mağazalarda kullanılabilen bir karttır. İninal Kart, Mastercard ve Visa tarafından onaylanan bir kart olarak kullanıma sunulmaktadır. Yani bu kartların kullanım alanı olan her yerde geçerlidir.

Kartınızın içerisindeki paranın bitmesi durumunda herhangi bir ödeme yapılmamaktadır. Harcamaların yapılması için öncelikle bir İninal Kart sahibi olmalısınız. Aslında bu kart nakit paranızı dijitalde harcamanıza olanak tanır. Paranızı kaybetmek ya da düşürmek gibi sorunlarda olmayacaktır. Ayrıca kredi ekstresi de yer almamaktadır.

Eft ve havale ile de para yüklemesi yapılabilirken bankanın uygulaması üzerinden de yükleme yapılabilir. Aynı kartı kullanan kişilere havale yapılabilirken başka bankalara ise eft yapılabilmektedir. Para yüklemi işlemi yapılırken açıklama kısmına sürekli olarak kullanılan ininal kartın arka yüzünde yer alan barkod numarası arada boşluk olmadan mutlaka yazılmalıdır. Alıcı kısmı içinde ininal Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş yazılması istenir.

İninal Kart’da cüzdan ile para yüklemek içinde cüzdan hesabına girdikten sonra ekranda “İşlemlerim” butonundan “Para Yükle” seçeneği ile yüklemenizi yapabilirsiniz. Ayrıca para yükleme işlemi için ATMler, posta merkezi veznelerini de kullanabilirsiniz.

İninal Kart Nedir

İninal Kart nasıl kullanılır?

Bu kart için kişilerin yükleyebileceği belirli bir miktar yer almaktadır. Yatırdığınız para kadarda harcamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. İnternet alışverişleri içinde güvenli bir ödeme sağlamaktadır.

Dünyanın her yerinde bu kart ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Günlük yaşantıda nakit ihtiyacının karşılanması için ortaya çıkarılan bu kart ile yüklenen parayı istediğiniz zaman nakit olarak alabilirsiniz. Ayrıca kartınızı “ininal Cüzdan” uygulaması ile de kontrolünü sağlayabilirsiniz. Buradan hesap hareketlerinizde kolayca görüntülenecektir. İçerisine yüklenen para kadar harcama imkanı sunan bu kart olası dolandırıcılıklarında önüne geçmektedir.

ininal Kart nereden temin edilir?

İninal Kart, müşterilerine para yüklemek için üç seçenek sunmaktadır. Bu üç yöntemde güvenli bir şekilde para yüklemenizi sağlar. İninal Kart almak isteyen kişilerin alabileceği noktalar şunlardır:

D&R

Migros Market

Ptt İşyerleri

Teknosa

Macro Center

Bu kartı internetten de alabilirsiniz.

Eft ve havale ile de para yüklemesi yapılabilirken bankanın uygulaması üzerinden de yükleme yapılabilir. Aynı kartı kullanan kişilere havale yapılabilirken başka bankalara ise eft yapılabilmektedir. Para yüklemi işlemi yapılırken açıklama kısmına sürekli olarak kullanılan ininal kartın arka yüzünde yer alan barkod numarası arada boşluk olmadan mutlaka yazılmalıdır. Alıcı kısmı içinde ininal Elektronik Posta Hizmetleri A.Ş yazılması istenir.

İninal cüzdan ne işe yarar?

ininal cüzdan, kart içerisinde yer alan paranın kontrolünü sağlamak için kullanılır. Bu şekilde kartınızdaki parayı kontrol edebilirsiniz. Uygulama yükleme işleminin ardından kartınızı tanımlamanız gerekmektedir. Uygulama ile içerisinde ne kadar bir paranız olduğunu da öğrenebilirsiniz.

İninal Karttan nasıl para çekilir?

İninal kart sahipleri istedikleri zaman yükledikleri parayı çekebilirler. Bunun için ATM’leri kullanabilirsiniz. Paranızı Pttmatik ve banka ATM’leri ile kolaylıkla alabilirsiniz. Bu kartta yer alan parayı sadece ininal visa kartına bağlı bakiyeyi ATM’lerden nakit olarak alabilirsiniz. Yani nakit çekimi için sadece visa logolu kartlar kullanılmaktadır. Bu kart ile bir yıl içerisinde 300 TL nakit çekebilirsiniz. Bunun üzerine çıkan işlemlerde ise belli bir ücret ödemesi yapılmaktadır. Bu durumda yüklenen tutar üzerinden %1,15 + 1,04 TL ücret ödemesi yapılır. Bu kart ile işlemlerini güvenli ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal