İngiltere'nin İlk Müslüman Kadın Hakeminin Hedefi Premier Lig!

İngiltere'nin ilk Müslüman kadın hakemi Jawahir Roble, hedefini Premier Lig'e çevirdi ve futbol camiasında rol almaya son derece "kararlı" olduğunu aktardı.

14.08.2020-17:39 - (Son Güncelleme: 14.08.2020-17:34) İngiltere'nin İlk Müslüman Kadın Hakeminin Hedefi Premier Lig!

İngiltere Premier Lig'de ilk Müslüman kadın hakem olmayı çok isteyen Somalili Jawahir Roble, futbol camiasında önemli bir rol almaya son derece "kararlı" olduğunu aktarıldı.

İÇ SAVAŞTAN KAÇTI

İngiliz ITV'ye değerlendirmeler yapan Jawahir Roble, 10 yaşındayken Somali'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte İngiltere'ye geldiğini ve futbol hakemi olmak için çok mücadele verdiğini ifade etti.

MÜSLMAN KIZLAR İÇİN ROL MODEL

'Futbol her zaman yapmak istediğim bir şeydi.' şeklinde konuşan Roble, dünyada genç Müslüman kızlar için pek rol model olmadığının altını çizerek, futbolun kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi.

Roble, arkadaşlarının 'JJ' olarak da andığı, ülkenin en büyük stadyumuna da ev sahipliği yapan Wembley'de yaşamasının futbola olan ilgisini arttırdığını aktardı.

Futbol oynamanın İngilizceyi daha hızlı sökmesine yardımcı olduğunu belirten Roble, 'Dünyanın neresine giderseniz gidin, dilini bilmediğiniz insanlarla futbol üzerinden kolayca iletişim kurabilirsiniz.' diye belirtti.

Roble, İngiltere Premier Lig'de ilk Müslüman kadın hakem olmayı amaçladığını ve futbol camiasında rol almakta kararlı olduğunu ifade etti.

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu UEFA'dan takdir geldiğini vurgulayan Roble, ailesinin kendisiyle gurur duyduğunu aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal