İngiltere'de ulaşım krizi sürmeye devam ediyor! Son 30 yılın en büyük grevi başladı

İngiltere'de ortalık karıştı. Demir yolu işçileri son 30 yılın en büyük grevine başladı. İşte haberin detayları...

21.06.2022-16:00 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-16:42) İngiltere'de ulaşım krizi sürmeye devam ediyor! Son 30 yılın en büyük grevi başladı

İngiltere'de, Demiryolu, Denizyolu ve Ulaştırma (RMT) Sendikasının başlatmış olduğu grevden dolayı tüm ülkede ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. 

Grevden dolayı trenlerin yalnızca beşte biri hizmet vermektedir. Genel olarak ana hatlarla sınırlı olan seferler, fakat 07.30-18.30 saatleri arasında yapılacak. İngiltere'nin dışında İskoçya ve Galler'de de çoğu tren gün boyu çalışmayacak. 

Euston, Waterloo ve London Bridge gibi yoğun istasyonların grevden dolayı boş kaldığı görüldü. Londra metrosu seferleri de büyük ölçüde askıya alındı. Diğer yandan başkentte seyahat etmeye çalışanlar, uzun otobüs kuyruklarıyla karşı karşıya geldi. Londra çevresindeki yolların normalden daha yoğun olduğu ve şehir merkezlerine doğru trafik oluştuğu görüldü.


Son 30 yılın en büyük grevi 

Bu durumda son 30 yılın en büyük grevi olarak değerlendirilen eyleme 40 binden fazla işçi katılmaktadır. Söz konusu sendika, artan enflasyon karşısında yüzde 7'lik zam isterken, hükümet yüzde 3 önermektedir. Ülkede enflasyonun sonbaharda ise yüzde 11'i bulması bekleniyor. 

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, BBC'ye yapmış olduğu açıklamada, acil durum kabinesinin (Cobra) grevden dolayı toplanacağını açıkladı. 

Ülkede Perşembe ve cumartesi günleri grev yapılması planlanıyor 

Söz konusu sendikalarla görüşmediğini aktaran Shapps, "Genelde onlarla görüşmem çünkü bu bir hile. Milyonda bir şans olduğunu düşünseydim elbette bunu ilk fırsatta yapardım." diye söyledi. 

RMT Genel Sekreteri Mick Lynch de anlaşmazlığın aylar boyunca sürebileceği konusu hakkında uyarıda bulunarak, hükümetinin 4 milyar sterlinlik fonu kestiğini ve anlaşmazlığın çözüme kavuşturulmasını aktif bir şekilde engellediğini dile getirdi. Ayrıca ülkede, perşembe ve cumartesi günleri de grev yapılması planlanmaktadır.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal