İngiltere'de Koronavirüs Vaka Sayısı Rekora Ulaştı!

İngiltere’de Kovid-19 vakaları 200 bine ulaştı. Vaka sayılarında görülen rekor artışa rağmen ülke tedbirlerini sıkılaştırmaya gidilmeyeceğini açıkladı.

05.01.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-15:46) İngiltere'de Koronavirüs Vaka Sayısı Rekora Ulaştı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni yılın ilk basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, ülkenin önceki dalgalardan daha farklı bir boyutta olduğunu ifade etti. Hastanelerde yoğun bakımlarda yatan hastaların yüzde 90'ının hatırlatıcı doz veya hiç aşı yaptırmadığını belirtti. 

VAKA SAYILARI 200 BİNE ULAŞTI

Koronavirüse karşı mücadele devam ederken İngiltere’de vaka sayıları rekor seviyeyi gördü. Kovid- 19 vaka sayısının günlük 200 bin olmasına rağmen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yoğum bakım hasta sayılarında büyük bir artış görülmediğini belirterek kısıtlama kararı almadıklarını açıkladı. 

Uygulamaya geçirdikleri ‘Plan B’ önlemleri kapsamında Omicron dalgasını aşma yönünde şanslarının olduğunu ifade eden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu kapsamda gerekçe olarak virüs tespit edilen kişilerin hastanelerdeki yoğun bakım tedavilerine ihtiyaç duyulma oranlarının diğer varyantlara göre daha olduğuna dikkat çekti. 


İngiliz Başbakan, insanların virüsle yaşamanın bir şekilde yolunu bulanabileceğini ancak gelecek dönemlerde zorlu sürecin beklediğini ifade ederek bu kapsamda bazı hizmetlerin de kesintiye uğrayacağına dikkat çekti. 

VATANDAŞLARA AŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Öte yandan İngiliz Başbakan Johnson, kritik görevde bulunan 100 bin kişiden 10 Ocak tarihinden itibaren her gün Kovid-19 testi yaptırılacağını duyurdu. Koronavirüse karşı mücadelede halkın yüzde 90’ının hatırlatıcı doz veya hiç aşı yaptırmayan kitlelerin olduğundan bahseden Johnson, vatandaşlara aşı olma çağrısında bulundu. 

Şu anda uygulamada olan Plan B, vatandaşların toplu ulaşım ve kapalı alanlarda maskeli olması, mümkün olduğu sürece evde çalışılması ve gece kulüplerinde aşı kartı sorulması gibi önlemleri kapsıyor. 

İNGİLTERE’DE SALGININ BAŞLANGICINDAN BU YANA EN YÜKSEK VAKA TESPİT EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, ülkede son 24 saatte 218 bin 724 Kovid-19 vakası tespit edildi. İngiltere’de bu durum ‘salgının başlangıcından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı’ olarak kayıtlara geçti. Bununla birlikte son 24 saatte Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısı 48 artarak 148 bin 941'e ulaştı. 


İngiltere’de 8 Aralık 2020 tarihinde uygulanmaya başlanan aşı programında ilk dozu olanların sayısı 51 milyon 820 bin 652 kişiye ulaşırken, bu rakam içerisinden 47 milyon 482 bin 789'u ikinci dozunu uyguladı. Öte yandan ülkede güçlendirici Kovid-19 aşısını alanların sayısı 34 milyon 363 bin 986'ya yükseldi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal