İngiltere'de 612 Bin Kişi İşini Kaybetti

İngiltere'de geçtiğimiz ayla ilgili öncü veriler 612 bin kişinin işinden olduğunu gösteriyor.

16.06.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-14:51) İngiltere'de 612 Bin Kişi İşini Kaybetti

İngiltere'de geçtiğimiz ayla ilgili öncü veriler 612 bin kişinin işinden olduğunu gösteriyor.

İngiltere'de işsizlik, nisanda % 3,9 düzeyini muhafaza etmesine karşın mayıs ayıyla ilgili veriler ülkede 612 bin kişinin işsiz kaldığını gösteriyor.

İngiliz İstatistik Ofisi (ONS) verilerine bakıldığında, ülkede işsizlik nisan ayında % 3,9 ile martta düzeyini muhafaza ederek % 4,7 olan tahminlerin altında kaldı.

ONS açıklamasında, geçen ayla alakalı öncü verilerin, firmaların ücret bordrolarında gösterilen personel sayısının marta göre 612 bin azaldığına dikkat çektiği aktarıldı.

Verilerle ilgili değerlendirme yapan ONS Ulusal İstatistik Başkan Vekili Jonathan Athow, "Ekonomideki yavaşlama istihdam piyasasının da etkiliyor. Özellikle çalışma saatlerini..." diye konuştu.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, coronavirüsle mücadele çerçevesinde yürütülen karantina sebebiyle çalışamayacakların maaşlarının % 80'inin, 2 bin 500 sterline kadar İngiliz devleti aracılığıyla ödeneceğini belirtmişti.

İngiltere'de 23 Mart tarihinden bu yana yürütülen karantina önlemleri, İngiliz ekonomisi üzerinde önemli oranda baskı oluşturmayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz hafta yayımlanan verilere bakıldığında, İngiliz ekonomisi, nisan ayında aylık temelde % 20,4 gerileyerek aylık kayıtların alınmaya başlandığı 1997 senesinden bu yana en ciddi küçülmeyi kaydetti. Ülkede şubat, mart ve nisan aylarını içinde barındıran 3 aylık dönemde de % 10,4  küçülme kaydedildi.

Essex Üniversitesi'nin Sosyal Ekonomik Araştırmalar departmanı tarafından düzenlenen raporda, İngiltere'de salgının oluşturduğu ekonomik kriz sebebiyle 6,5 milyondan çok insanın işsiz kalabileceği kaydedildi. Raporda, konaklama ve gıda sektörlerinde çalışan 1,5 milyon insanın işten çıkarılmasının beklendiği aktarıldı.

Ülke, son 300 senenin en ciddi buhranına doğru gidiyor.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) öngörülerine göre, ülke, son 300 senenin en etkili buhranına krizine doğru gidiyor.

Bankadan geçtiğimiz ay gelen açıklamada, coronavirüsünn ülke ekonomisinde senenin 2. çeyreğinde % 25'e kadar küçüllmeey sebep olmasının öngörüldüğü, bu sene ekonominin % 14 düzeyine kadar küçüleceği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal