İngiltere Yüksek Mahkeme'si Johnson'a Açılan Davayı Reddetti

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoyu 5 hafta tatil etme isteğinin reddi için öne sürülen başvuruyu kabul etmedi.

06.09.2019-13:18 - (Son Güncelleme: 06.09.2019-12:58) İngiltere Yüksek Mahkeme'si Johnson'a Açılan Davayı Reddetti

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, Başbakan Boris Johnson'ın parlamentoyu 5 hafta kapatma kararının reddi için sunulan başvuruyu kabul etmedi.

Yüksek Mahkeme, Johnson'ın İngiliz parlamentosunu 5 hafta tatil etme kararının reddi için aktivist Gina Miller'in başlattığı, eski başbakanlardan John Major'ın da müdahil olduğu davanın sonucu açıklandı.

İskoçya Yüksek Mahkemesinin aynı meselede bu hafta aldığı karar doğrultusunda, Johnson'ın parlamentoyu tatil kararının yasadışı olmadığını belirtti.

Kararda, Johnson'ın parlamentoyu tatil etme isteğinin hukuki değil siyasi bir karar olduğu, bu yüzden de mahkeme tarafından reddedilmeyeceğini belirtti.

Kararın bir üst mahkemeye taşınma yolu ise henüz belirlenmedi. Üst mahkemedeki duruşmanın 17 Eylül'de olacağı düşünülüyor.

Davada bulunan taraf, aynı zamanda Johnson'ın parlamentoyu tatil kararıyla sahip olduğu yetkiyi kötüye kullandığını belirtiyordu.

Başbakan Johnson, geçen hafta parlamentoyu 9 Eylül-14 Ekim günleri arasında tatil etmeyi düşünüyordu.

Bu karar muhalefet partilerince"darbe" olarak adlandırılırken bu durum için İngiltere'de 30'dan fazla şehirde protesto düzenlendi.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydrınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal