İngiltere Hükumetinden Ekonomiyi Kalkındırmak İçin Ek Paket

İngiliz devleti, kültür ve sanat çalışmalarının desteklenmesi için 1,57 milyar sterlin, evlerin enerji yalıtımlarının yapılması için de iki milyar sterlin yatırım yapılacağını bildirdi.

07.07.2020-15:15 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:55) İngiltere Hükumetinden Ekonomiyi Kalkındırmak İçin Ek Paket

İngiliz Hazinesi'nin yaptığı açıklamada, İngiltere’deki galeri, müze, tiyatro, bağımsız sinema ve canlı müzik alanlarına destek olunması için toplam 1,57 milyar sterlinlik fon ayrıldığı belirtildi.

Açıklamada coronavirüs pandemisinden etkilenen pek çok sanat ve kültür etkinliğine finansal açıdan destek verileceği kaydedilirken, 2 milyar sterlin devlet desteğinin bu güne kadar kültür alanında tek defada yapılmış en büyük yatırım olduğu bildirildi.

Ülkede pandemi sebebiyle eğlence ve rekreasyon yerlerinde görev alan neredeyse 350 bin kişinin ücretli izin programından faydalandığının da altı çizildi.

İngiltere Başbakanı Johnson da, konuyla alakalı şu açıklamada bulundu:

“İkonik tiyatrolar ve müzikallerden, dünya klasmanındaki galerilerimizdeki büyüleyici gösterilere ve bodrum katındaki konserlere kadar, kültür endüstrisi bu ülkenin atan kalbidir.”

İngiliz devletinin ekonominin tekrar hareketlenmesi için başka bir adımı da ev sahiplerinin ısı yalıtımlarını yaptırması için hibe verilmesi doğrultusundaki hükmü oldu.

Hazineden gelen açıklamaya göre, İngiliz devleti ev sahiplerine enerji tasarrufunda kullanılması için her haneye 5 bin ve 10 bin sterlin arasında hibe sağlayacak.

Hibe projesinin hacminin neredeyse 2 milyar sterlin olacağı ve hemen hemen 100 bin kişiye iş olanağı sunacağı bildirildi.

İngiliz ekonomisi, 2020'nin ilk çeyreğinde % 2,2 ile 1979 senesinden bu yana çeyreklik bazda en kritik küçülmeyi gördü.

Ülkede mayıs ayıyla ilgili öncü veriler ülke içerisinde 612 bin insanın işinden olduğunu gösteriyor.

Son veriler göz önünde bulundurulduğunda 9 milyon kişi, karantina döneminde İngiliz devletinin maaş paketinden faydalanıyor.

Essex Üniversitesi Sosyal Ekonomik Araştırmalar birimi aracılığıyla düzenlenen bir raporda, İngiltere'de pandeminin oluşturduğu ekonomik kırılma sebebiyle 6,5 milyonun üzerinde insanın işsiz kalabileceği belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal