İngiltere Hükümeti Sıkıştı! Türkiye'den Gelecek Yardım Kesinleşmeden Duyurdu

İngiltere hükümeti coronavirüs nedeniyle iyice köşeye sıkıştı. İngiltere'de sağlık sistemi zor günler geçirirken, hükümet üstündeki baskıyı azaltmak için Türkiye'den gelecek 84 ton ekipman yardımını kesinleşmeden duyurdu.

21.04.2020-09:54 - (Son Güncelleme: 21.04.2020-09:39) İngiltere Hükümeti Sıkıştı! Türkiye'den Gelecek Yardım Kesinleşmeden Duyurdu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerindeki etkiyi günden güne artırıyor. Özellikle İngiltere'deki kritik süreç devam ediyor. Hükümet ve Sağlık Bakanlığı eleştiri oklarının hedefinde yer aldı. Hükümet üzerindeki baskıyı azaltmak için Türkiye'den gelecek olan 84 tonluk koruyucu ekipman yardımı kesinleşmeden duyuruyu yaptı.

The Times gazetesinde yer alan haberde hükümet kaynağının açıklamasına yer verdi. Kaynak, İngiltere İskan Bakanı Robert Jenrick'in iyi bir haber vermek isterken erken davrandığını söyledi. Bu durumun hata olduğu da kabul edildi. Türk kaynaklar ise resmi talebi 19 Nisan Pazar günü aldıklarını söyledi. Fakat açıklama 18 Nisan'da yapılmıştı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, "Evrak, izin, gümrük gibi bizim yapmamız gereken ne varsa yapıldı. Mesele, İngiltere hükümeti ile Türkiye'deki özel bir şirket arasında." ifadelerini kullandı ve Türkiye'nin gecikme ile ilgili sorumlu olmadığını belirtti.

"PERSONEL ÇALIŞMANIN GÜVENLİ OLMADIĞINA KARAR VEREBİLİR"

Öte yandan İngiltere'de yaklaşık olarak 100 sağlık çalışanı coronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, kişisel koruyu ekipman eksikliği gündemden düşmüyor. Bu durum hükümeti iyice köşeye sıkıştırırken, Unison'ın Sağlık Birimi Başkanı Sara Gorton da "Tulumlar tükenirse, yüksek riskli alanlardaki personel artık çalışmanın güvenli olmadığına karar verebilir." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal