İngiltere Denetim Kurumu Apple ve Google'a İnceleme Başlattığını Duyurdu

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi: Apple ve Google’a inceleme başlatıldı.

15.06.2021-18:38 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-19:32) İngiltere Denetim Kurumu Apple ve Google'a İnceleme Başlattığını Duyurdu

İngiliz denetim kurumu İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi, teknoloji şirketleri Apple ve Google’ın cep telefonu pazarındaki yüksek paylarına ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi'nden (CMA) yaptığı yazılı açıklamada "Şirketlerin bir dizi alanda rekabeti etkileyebilecek pazar gücüne sahip olup olmadıklarına yakından bakmak için Apple ve Google'ın mobil ekosistemlerine yönelik bir pazar araştırması başlattık." ifadelerine yer verildi.

İşletim sistemleri Android, IOS ve diğer bir internet tarayıcısı olan Safari ve Chrome’un da işleyişlerine ilişkin incelemeler yapılacağının altı çizilen duyuruda, Apple’ın ve Google’ın hakkında yapılan incelemelerin bir seneden daha uzun sürmeyeceğine dikkat çekildi.

'YAKLAŞIK 240 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANIYOR'

Google, şirketin Android ekosistemi ile İngiltere’de yaklaşık 2,8 milyar sterlin seviyesinde bir gelir elde ettiğini ve yaklaşık 240 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal