İngiltere Başbakanlık Sözcüsü: Londra'nın Tecrit Edilme Olasılığı Sıfır

İngiltere'de Başbakanlık, yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele çerçevesinde "başkent Londra'nın tecrit edileceği" iddialarını yalanladı.

19.03.2020-17:43 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-17:24) İngiltere Başbakanlık Sözcüsü: Londra'nın Tecrit Edilme Olasılığı Sıfır

İngiltere'de Başbakanlık, yeni tip coronavirüsle (Covid-19) mücadele çerçevesinde "başkent Londra'nın tecrit edileceği" iddialarını yalanladı.

Başbakanlık Sözcüsü, yaptığı açıklamada, "Londra'daki ulaşım ağının kapatılması planı yok ve Londra'ya giriş-çıkışlara herhangi bir sınırlama getirilme olasılığı sıfır." şeklinde konuştu.

Sözcü, polisin kamu düzeni sağlama sorumluluğunun süreceğini ve bu maksatla orduda herhangi bir askere alma planının olmadığını kaydetti.

Hükümetin bu açıklaması, "Covid-19'la mücadele etmek amacıyla başkentin tamamen tecrit edileceği" şeklindeki iddiaların peşinden geldi.

İngiliz basınında, tecrit durumunda yağmanın önüne geçilmesi için ülkedeki süpermarketlere polis desteği sağlanmasının beklendiği haberleri yer aldı.

KRALİÇE, LONDRA'YI TERK ETTİ

Başkent Londra, Covid-19 salgınının en çok etkilediği kent olan Londra'da yaşamını yitiren 107 kişiden 35'inin bulunduğu ifade ediliyor.

Ayrıca 93 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, Londra'dan ayrılarak 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve İngiliz Kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olan Windsor Kalesi'ne gitti.

Kraliçe Londra'daki Buckingham Sarayı'ndan yanında köpekleriyle çıktığı da dikkatleri çekti.

Kraliçe, Başbakan Boris Johnson'la haftalık görüşmesini telefon üzerinden gerçekleştirdi.

İngiliz basınında, görüşmelerin bir süre daha telefon üzerinden gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı haberlerine yer verildi.

40 METRO İSTASYONU KAPATILDI

Londra'da metro hatlarının kısmen kapatılmasına ilişkin uygulama da yürürlüğe girdi. Bugünden itibaren, bir sonraki duyuruya dek 40 metro istasyonu kapatıldı.

Karar çerçevesinde, cuma ve cumartesi günleri bütün hatlarda seferler askıya alınacak, fakat sağlık çalışanları gibi kritik görevleri olanlar için otobüsler hizmet vermeye devam edecek.

Metroların dışında otobüs, tren ve tramvay hatlarında da seferler azaltılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal