İngiltere alev alev yanıyor! Londra'da hayat durma noktasına geldi

Başkent Londra'da dün hava sıcaklığı 40,3 dereceye kadar çıktı. Şehirde birçok noktada yangınlar çıkmaya başladı. İşte haberin detayları...

20.07.2022-12:32 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-15:23)

Londra İtfaiye Teşkilatı, salı günkü yoğunluğun İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu zamana kadar görülmediğini ve başkentin dört bir yanına en az 110 itfaiye aracının sevk edildiği ifade edildi. İngiltere tarihinin en sıcak gününde dün gece çıkan korkunç yangınlardan dolayı evler de kül oldu. Londra'nın doğusunda yer alan Dartford Geçidi yakınlarındaki Wennington'da çok sayıda ev, 12 ahır ve beş araba adeta kül oldu. Elektrik kesintilerinin dışında aşırı sıcaktan dolayı toplu taşıma da neredeyse durma noktasına geldi.


‘’Her şeyimizi kaybettik’’

Öte yandan bir gübre yığınının kendiliğinden tutuşması neticesinde ortaya çıktığı aktarılan yangında insanlar büyük maddi hasara uğradı. "Her şeyimizi kaybettik" diye ifade eden vatandaşlar, canlarını kurtarmak için kaçmak zorunda kaldıklarını anlattılar.

Geçtiğimiz gün, Wennington'da, 100 itfaiyeci bir evde çıkan ve şiddetini giderek artıran yangını söndürme çalışmaları esnasında ev sakinleri tahliye edildi. Olay yerine gelen bir itfaiyeci yaşanan durumu "tam bir felaket" olarak adlandırdı.


Evinin etrafına siper kazdı

Diğer yandan tahliye işlemleri esnasında bir kadın, amcasının mahsur kaldığını ve alevleri söndürmek için evinin etrafında 'siper kazdığını' dile getirdi. Ayrıca bölgede tahliye çalışmaları sürmeye devam ederken insanlar tarlada paniklemiş atların kişneme seslerini duyduklarını ifade etti.


‘’Herkes korku içindeydi’’

The Sun'a konuşan Ray Smith (55), başına gelen felaketi, "Ömrüm boyunca böyle bir şey görmedim. Arabama binip uzaklaştım. Herkes korku içindeydi. Sanırım her şeyimi kaybettim" diye söyledi.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal