İngilizler Türkiye'de Tatil Yapmaktan Mutlu

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Türkiye'ye gelecek İngiliz turistlerin tatilden dönünce karantina altına alınmayacağını ifade ederek, 'İngiliz turistler Türkiye'de tatil yapmaktan mutlu. Şu ana kadar hiçbir İngiliz turistten şikayet almadık.' diye konuştu.

03.08.2020-16:30 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-16:17) İngilizler Türkiye'de Tatil Yapmaktan Mutlu
Ülkemizin tatil için gidilebilecek yeşil ülkelerden biri olduğunu ifade eden İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, 'Türkiye'ye seyahat edecek İngiliz turistler tatilden dönünce karantinaya alınmayacak. İngiliz turistler Türkiye'de tatil yapmaktan mutlu. Şu ana kadar hiçbir İngiliz turistten şikayet almadık.' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'YE MÜTEŞEKKİRİZ'

Chilcott, İngiltere ile Türkiye'nin de içinde olduğu G20 ülkelerinin, aşı, fakir ülkelere tedavi ve sağlık olanakları hususunda yardımcı olması gerektiğini ifade ederek, 'Bu salgınla mücadele edilerek, zengin ülkeler ile fakir ülkeler arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Çünkü daha fazla kötüleşiyor, eşitsizlik daha da artıyor. Zengin ülkeler, farkı kaldırmak için ortak çalışmalı. Türkiye bu süreçte birçok ülkeye yardım etti. Pandemi döneminde Türkiye salgınla mücadele ederken İngiltere'ye de tıbbi malzeme yardımı gönderdiği için müteşekkiriz.' dedi.

GİDİLEBİLECEK YEŞİL ÜLKELERDEN BİRİ

İngiltere'den Türkiye'ye uçuş seferlerinin sürdüğüne değinen Chilcott, şu ifadeleri kullandı:

'Haziran ayı sonunda İngiliz hükümeti seyahat tavsiyesini yeniledi. O tarihe kadar dünyanın herhangi bir yerine gerekli olmadığı sürece gidilmemesi gerektiği yönündeydi. Bu tarihten sonra birkaç ülkenin güvenli olduğunu, İngiliz turistlerin bu ülkelere seyahat edebileceğine dair karar verildi. Bunlar, virüsü kontrol altına alan ülkelerdi. Türkiye de bu ülkelerden bir tanesiydi. Yani gidilebilecek yeşil ülkelerden bir tanesiydi ve Türkiye seyahat tavsiyemizde yerini aldı.'

HİZMET KALİTESİ ÇOK YÜKSEK

Chilcott, karantina uygulamalarını incelediklerini, ilk grupta olan Türkiye'ye yolculuk yapacak İngiliz turistlerin tatilden dönünce karantina altına alınmayacağını açıkladı.

İngilizlerin Türkiye'ye gitmeleri için kapıların açık olduğunun altını çizen Chilcott, 'İngiltere'den 15 Temmuz'da uçuşlar başlamıştı. Antalya ve Muğla Dalaman'a yoğun geliyorlar. İngiliz turistler Türkiye'de tatil yapmaktan mutlu. Şu ana kadar hiçbir İngiliz turistten şikayet almadık. Türkiye'de turizm sektöründe verilen hizmet kalitesi çok yüksek. Bir haftada, birkaç bin İngiliz geldi.' diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal