İngiliz Hava Yolu Şirketi İflas Etti

İngiliz hava yolu şirketi Flybe’nin iflasıyla 2 bin kişi de işsiz kaldı. Şirketten yapılan açıklamada, yolculara havaalanlarına gitmemeleri söylendi.

05.03.2020-14:34 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-15:00) İngiliz Hava Yolu Şirketi İflas Etti

İngiliz hava yolu şirketi Flybe’nin iflasıyla 2 bin kişi de işsiz kaldı. Şirketten yapılan açıklamada,  yolculara havaalanlarına gitmemeleri söylendi.

İngiliz hava yolu şirketi Flybe iflas ettiğini bildirdi.

Merkezi Exeter’de bulunan Flybe’den yapılan açıklamada hava yolu şirketinin iflas ettiği ifade edilirken, yolculara havaalanlarına gitmemeleri söylendi.

İflas kararının açıklanmasıyla yaklaşık 2 bin kişi işini kaybetti.

Daha önce sıkça mali sorunlarıyla gündeme gelen şirketten yapılan açıklamada son dönemdeki coronavirüs salgınının da şirketin faaliyetlerini olumsuz yönde etkilediği ifade edildi.

ÇÖZÜM BULMAKTA BAŞARISIZ OLDUK

Flybe Üst Yönetcisi Mark Anderson ise, “Her tür çabamıza rağmen, şu anda başka bir alternatifimiz yok. Faaliyetimize devam etmemizi sağlayacak uygulanabilir bir çözüm bulmakta başarısız olduk.” dedi.

İngiliz hükümetinden yapılan açıklamada, Flybe çalışanlarının başka şirketlerde yeniden istihdam edilmesinin sağlanması için çalışılacağı ifade edildi.

Konuya ilişkin olarak İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, “Yeni yıla girdikten sonra şirkete elimizden gelen her şeyi yaptık. Maalesef zaten zayıf durumda olan şirket, son dönemdeki (coronavirüse ilişkin) gelişmelerle daha fazla ayakta kalamadı.” şeklinde konuştu.

İngiliz hükümeti 15 Ocak’ta Flybe’nin kamu kaynakları kullanılarak iflastan kurtarılması hususunda anlaşmanın sağlandığını bildirmişti.

O zaman, hava yolu şirketinin tam olarak kurtarılabilmesi için hissedarların ve İngiliz hükümetinin yaklaşık 100 milyon sterlinlik bir kaynak ayırması gerektiği konuşulmuştu.

Flybe, İngiltere'de her 5 iç hat uçuşundan 2'sini yapan en önemli hava yolu şirketlerinden biri. Ülkenin bazı yerlerine yalnızca Flybe uçuyor. 1979 yılında kurulan Flybe, İngiltere ve Avrupa'da toplam 79 havaalanına yaklaşık yılda 8 milyon yolcu taşıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal