İngiliz Ekonomisinde İlk Çeyrekte Sert Küçülme

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine bakıldığında, İngiliz ekonomisi 2019'un son çeyreğinde kaydettiği duraklamanın (% 0) peşinden bu senenin ilk çeyreğinde de % 2 küçüldü.

13.05.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-13:54) İngiliz Ekonomisinde İlk Çeyrekte Sert Küçülme
İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine bakıldığında, İngiliz ekonomisi 2019'un son çeyreğinde kaydettiği duraklamanın (% 0) peşinden bu senenin ilk çeyreğinde de % 2 küçüldü.

Böylelikle ülke ekonomisi 2008 senesindeki küresel ekonomik finans buhranından bu yana çeyreklik bazda en sert küçülmesini kaydetmiş oldu.

İngiliz ekonomisi, coronavirüsle mücadele için karantina önlemlerinin alındığı martta % 5,8 küçüldü.

İngiltere Merkez Bankası (BOE) geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamasında, coronavirüs salgınının ülke ekonomisinde senenin ikinci çeyreğinde % 25'e kadar küçülmeye sebep olmasının beklendiğini belirtmişti.

Bankanın öngörülerine göre bu sene İngiliz ekonomisi % 14 düzeyine kadar küçülme gösterebilir.

Ülkede karantina 23 Mart tarihinde başlatılmıştı.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, geçtiğimiz gün, karantina sebebiyle çalışamayacak vaziyette olanlara yapılacak maddi destek programının ekim ayının sonuna dek uzatılmasına karar alındığını bildirmişti.

İNGİLTERE’DE NORMALLEŞMENİN İLK GÜNÜ

İngiltere’de bugün başlayan normalleşmenin ilk etabında artık insanların dışarıda daha çok vakit geçirmesine izin verilecek.

Vatandaşlar parklarda piknik yapabilecek, güneşlenebilecek ve balık tutabilecek. Sert sosyal mesafe kurallarına riayet etmeleri ve aralarında iki metre bırakmaları koşuluyla başka bir ev üyesiyle görüşülebilecek.

Golf kulüpleri, tenis kortları ve basketbol sahaları dahil açık hava spor tesisleri tekrar çalışmaya başlayacak. Bu yerlerde şahıslar tek başlarına, hane halkı üyeleri ve sosyal mesafe kurallarına uyarak başka biriyle oyun oynayabilecek. Gün içerisinde istenildiği kadar dışarıda egzersiz yapılabilecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal