İngiliz Bakandan Serbest Ticaret Anlaşmasına Övgü: Müthiş Bir Haber

İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasıyla ilgili "Ford İngiltere gibi büyük otomotiv üreticilerimizin tedarik zincirlerini koruyarak, istihdamı güvence altına alınmasına yardımcı olması" dedi.

17.03.2021-16:43 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-16:43) İngiliz Bakandan Serbest Ticaret Anlaşmasına Övgü: Müthiş Bir Haber

İngiltere Ticaret Bakanı Liz Truss, otomotiv devi Ford’un yatırım kararlarını açıklamasının ardından Twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. ''Türkiye ile ticaret anlaşmamızın, Ford İngiltere gibi büyük otomotiv üreticilerimizin tedarik zincirlerini koruyarak, istihdamı güvence altına alınmasına yardımcı olması müthiş bir haber. (Anlaşma) Onlara Britanya'ya yatırım yapmaya devam etmeleri için güven veriyor.'' 

İSTİHDAMIN DEVAMINI SAĞLAYACAK

Ford, 16 Mart tarihinde Transit Custom araçların yeni nesli için dizel motorların İngiltere’de Dagenham’daki fabrikasında üretileceğini açıklamıştı. Şirketten yapılan açıklamada İngiltere’de üretilecek araç motorları Türkiye’de Ford Otosan tarafından üretilecek Transit Custom yeni nesil araçlara monte edilecek. Şirketin bu her iki ülkedeki ortak yatırımı İngiltere’de Ford’un Dagenham’daki fabrikasında çalışan 1900 kişinin istihdamının devamını sağlayacak.

Ford, 2020 senesinde toplam bin 700 kişinin istihdam edildiği Galler’de Bridgend motor fabrikasını kapatma kararı almıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal