Influencerlar ne kadar kazanıyor? Nasıl Influencer olunur?

Türkiye'de sosyal medya kullanımı artmaya başladıkça influencerların ne kadar para kazandığı da en çok merak edilen konulardan biri haline dönüştü. Her ay değişebilen esnek kazancı olan influencerlar ortalama ne kadar kazanıyor, işte cevabı...

19.05.2022-17:10 - (Son Güncelleme: 19.05.2022-17:10) Influencerlar ne kadar kazanıyor? Nasıl Influencer olunur?

Reklam ücretleri, sponsorluklar ve izlenmelerden para kazanabilen influencerların ne kadar para kazandığı ve nasıl influencer olunur sorusu son zamanlarda bir çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. İzlenmeye ve abone sayısına göre kazancı değişen influencerler ne kadar kazanıyor, işte detayları...

Influencerlar ne kadar para kazanır?

Bir influencer için belki de en önemli mesele isminin ne kadar tanındığıdır. Takipçi sayısı yüksek olsa bile kazancın düşük olabileceği akıldan çıkmamalıdır. Reklam gelirleri değişiklik göstermekle beraber aylık 2.000 ila 20.000 TL arasında kazanç influencerlar için ortalama kazanç aralığı olarak söylenebilir.

Link paylaşımıyla 13-14 bin TL kazanç yakalanırken, YouTube üzerinden izlenmeye göre 1.000 TL ile 7.000 TL arası kazanca ulaşılabilir. Buradan da anlaşılabileceği üzere belirli kazanç yoktur, kazanç esneklik gösterir.

Bir influencer hangi yöntemlerle para kazanır?

En yaygın para kazanma yöntemleri;

YouTube Kanalı

Reklamlar

Link Paylaşımı

Influencer olmak isteyenler kaliteli ve özgün içeriklere odaklanmalı ve bunlarla öne çıkmaya çalışmalıdır. Ancak bu şekilde devam edilirse belli bir aşama kaydedilebilir.

Fakat ne kadar özgün ve kaliteli içeriğiniz olursa olsun bir noktada size yardımcı olması gereken influencerla ortak bir çalışma yapmak gerekmektedir. Bu şekilde isminizi tanıtabilir ve daha fazla kişiye hitap etme şansı yakalarsınız. Dikkat edilmesi gereken husus bunun en başlarda olmayacağıdır. Kısaca influencer olmak uzun ve meşakkatli bir süreç ister. Sabırlı olmak ve disiplinli hareket etmek başarıyı da beraberinde getirecektir.

YouTube

YouTube'dan yıllardır para kazanılmaktadır. Her ne kadar bu işten en çok parayı YouTuberlar kazansa da ifluencerların kazancı da onların kazandıklarına yaklaşır.

YouTube üzerinden para kazanmak izlenmeye göre gerçekleşir ama öncelikle kanalınızın belli bir süreyi geçen videolarının olması gerekir. En düşük izlenmeye ortalama 1.000 TL para kazandıran YouTube yüksek izlenmelere 7.000 TL'ye kadar para verir.

Reklam gelirleri

Belki de influencerlerin en çok para kazandığı alan bu alan denilebilir. Sonuçta her marka kendi reklamını yapmak istemektedir.

Sosyal medyada kendi markalarına ait sayfası olan markalar buna rağmen daha büyük kitlelere ve farklı satış alanlarına ulaşmak için influencerlara reklam verirler. Çünkü büyük hayran kitlelerine sahip olan influencerların kitleleri karma kitleler olduğu için ürünlerini bu kitleler arasında sevenlere ulaştırma ihtimali daha fazladır.

Influencerlar ile şirketlerin yaptıkları anlaşmalardaki ücretler tabiiki değişiklik gösterir fakat kazanç oranları çok yüksektir.

Link paylaşımı

Dönem dönem gelen kampanya süreçleri influencerlar için de en kazançlı dönemler olmaktadır. Bu kampanyalardan daha fazla insana ulaşmak isteyen markalar için link paylaşımı biçilmiş kaftan gibidir. Influencerlarla anlaşarak link paylaşımları yaptıran markalar kampanyayı duyurmayı hedefler. Bu kampanya dönemlerinde verilen ücretler 13-14 bin TL dolaylarındadır.

Influencer olmak isteyenler dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu influencerların da ysal yükümlülükleri olduğudur. KDV dahil bir çok ödemeyi kendi ayarlayıp muhasebecisiyle yapmak durumunda olan influencerların çok dikkatli olması gerekmektedir...

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal