İnfaz Düzenlemesinden Kaç Mahkum Faydalanacak?

AK Parti ve MHP gruplarının ortak tasarladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklifte "Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 ay evlerinde cezalarını çekebilecekler. Yaklaşık 90 bin kişi bundan yararlanabilecek." maddesi yer aldı.

31.03.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-17:16)

AK Parti ve MHP gruplarının ortak tasarladığı infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Teklife yönelik görüşmelere önümüzdeki salı günü başlanması planlanıyor.

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, "Teklifimizi sunduk, Adalet Komisyonu Başkanı'na gelecek ve çağrı yapılacak. Perşembe günü Adalet Komisyonu toplanarak bunu görüşmeye başlayacak. Gelecek hafta başı itibariyle Genel Kurul'da görüşmelere başlamış olacağız." açıklamasını yaptı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özkan,infaz düzenlemesiyle ilgili TBMM'de gerçekleştirdiği açıklama tam olarak şöyledir:

TOPLUMSAL CİNSİYET SUÇLARI KAPSAMIN DIŞINDA
"Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır.

ÖRGÜT SUÇLARININ CEZASI

Çıkar amaçlı suç örgütü kuranlarla ilgili cezalar artırılıyor. Çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve yönetenlerle ilgili Ceza Kanununda var olan düzenlemede çok düşük ceza öngörülmektedir. Bunun tavan ve taban oranını ikişer yıl artırıyoruz.

EV HAPSİNİN ÖNÜ AÇILACAK
Açık cezaevinde cezasını çeken hükümlülere ev hapsinin önü açılıyor. İki kez de Adalet Bakanlığına uzatma yetkisi veriyoruz. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 ay evlerinde cezalarını çekebilecekler. Yaklaşık 90 bin kişi bundan yararlanabilecek.

YAŞLI-ÇOCUK-KADIN-MUHTAÇLAR
65 yaşını doldurmuş yaşlılar, 0-6 yaş arası çocuğu bulunan kadınlar ve adli tıp raporu çerçevesinde kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarla konuttan infazını mümkün hale getiriyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal