İnci Tozu Sabunu

İnci Tozu Sabunu Nedir, Faydaları Nelerdir? İnci Tozu Sabununu Kimler Kullanmalı? başlıklı soruların yanıtını sizler için derledik. İşte detaylar...

26.06.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-14:19) İnci Tozu Sabunu

Cilt ürünleri içerisindeki kimyasallar arttıkça insanlar daha çok doğal ürünlere yöneliyor. Temizlik aşamasında da doğal ürünlerden yana tercih genellikle sabunlar olmakta. Hem yüz hem vücut temizliğinde sabun kullanımı oldukça sık karşılaşılan bir durum.

Cilt türüne göre anti bakteriyel özellikli, nemlendirici özellikli veya sebum dengeleyici gibi birçok sabun türü üretilmekte. Son zamanlarda ismini sıklıkla duymaya başladığımız sabun türlerinden bir tanesi inci tozu sabunu. Bu yazımızda henüz çok fazla yaygınlaşmamış olsa da kullananların oldukça memnun kaldığı ve faydaları konusunda oldukça iddialı olan inci tozu sabunundan ve faydalarından bahsetmek istedik.

Sizde ismini duyup inci tozu sabununun ne olduğunu ve faydalarının neler olduğunu merak ettiyseniz yazımızın devamında birlikte detayları öğrenelim. Kim bilir belki de cildinize en iyi gelecek olan sabunu keşfetmiş olabilirsiniz.

İnci Tozu Sabunu Nedir?
İnci tozu sabunu isminden de anlaşılacağı üzere içerisinde inci tozu içerir. İnci tozu, Türkiye’de henüz ismini yeni duyurmaya başlamış olsa da Uzakdoğu’da yüzyıllardır kullanılmaktadır. İnci tozu sabunu içerisinde güçlü antioksidanlar barındırır. Barındırdığı bu antioksidanlar sayesinde cildin yaşlanma sürecini geciktirir. İçeriğindeki inci proteinleri kemik yoğunluğunu arttırır. İnci tozu proteinlerinin DNA sı vücudun kalsiyum düzenlemesinde rol oynayan DNA sına benzer.

İnci tozu metabolizmanın hızlanmasına yardımcı etki gösterir. Akneli ve sivilceli ciltler için uygundur. Cildin yenilenmesine, onarılmasına ve gençleşmesine yardımda bulunur.

İnci Tozu Sabununun Faydaları
• İnci tozu sabunu, cilt üzerinde hücre yenileyici bir etki gösterir. Böylelikle cildin onarılmasına ve daha sağlıklı görünmesine yardım eder.
• Kırışıklıkları önler ve ince çizgilerin iyileşmesine yardımcı olur.
• Cilt metabolizmasını hızlandırır.
• Cildin daha parlak ve daha canlı görünmesini sağlar.
• Cilt esnekliğini artırarak gözenek oluşumunu önler ve gençleşmeye yardımcı olur.
• İnci tozu sabunu, güneşin yarattığı etkilere iyi gelerek cildin doğal rengini korur.
• Cilt üzerindeki kirlinin azaltılmasına yardım da bulunur.
• Sivilce ve akne oluşumunu önler. Mevcutta olan sivilcelerin ve aknelerin küçülmesini yok olmasını sağlar.
• Ölü hücrelerin atılmasına yardımcı olur.
• Cildi güneşin zararlı ışınlarından korur.
• Ciltteki kızarıklık gibi sorunların azalmasını sağlar.
• Ciltte pürüzsüz bir görünüm oluşmasına yardım eder.

İnci Tozu Sabununu Kimler Kullanmalı
İnci tozu sabunu, sivilceler üzerindeki etkisi ile genellikle yağlı ve sivilceli ciltler tarafından daha çok sevilmektedir. İlk kullanımlarda ciltte kusma yapabilir. Cildin altında kalan sivilce siyah noktalar cilt yüzeyine çıkabilir. Fakat bu durum geçici olacak cildin alt katmanlarının temizlenmesini sağlayacaktır.

Etkisini tam olarak alabilmek için yüzünüzü sabunla dedi daha sonra 30 saniye ile 1 dakika arasında sabunu yüzünüzde bekletip daha sonra yıkamanız gerekiyor. Her cilt temizleme ürününde olduğu gibi inci tozu sabununu da cildinizden tamamen arındırana kadar bol su ile durulamanız gerekir.

İki hafta kadar bir süre kullandıktan sonra sivilceleriniz ve kırışıklıklarınız yavaş yavaş geçmeye başlayacaktır. Unutmayın ki etkisini görmek için sabah ve akşam olarak günde iki kere düzenli kullanmanız gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal